Vrijwilligers Voedselbank zamelen houdbare producten in

Havelte - Vrijwilligers van de Voedselbank Zuidwest-Drenthe houden zaterdag in Westerveld weer een inzamelingsactie. Dat gebeurt in samenwerking met de vier supermarkten in de gemeente.

Bij AH René Brouwer in Dwingeloo, AH Abe Brouwer in Havelte, COOP fam. Slager in Diever en COOP Doede Simonides in Vledder zijn zaterdag de hele dag vrijwilligers van de Voedselbank te vinden. Zij hopen dat hun aanwezigheid voor klanten van de supermarkten reden is om één of meerdere producten te doneren. Ook zijn de vrijwilligers er om vragen te beantwoorden.

Verzorgingsgebied

Voedselbank Zuidwest-Drenthe heeft als verzorgingsgebied de gemeenten Meppel, Hoogeveen, Westerveld en De Wolden. Ook gezinnen die net buiten de regio Zuidwest-Drenthe wonen, maar georiënteerd zijn op één van bovengenoemde gemeenten, kunnen voedselhulp aanvragen. In de gemeente Westerveld maken bijna veertig huishoudingen, goed voor meer dan 100 mensen, gebruik van het aanbod van de voedselbank. In heel Drenthe worden 3.500 monden met hulp van de Voedselbank gevoed.

"Jammer genoeg is het aanbod van volwaardige producten vaak niet evenredig met de behoefte”, zo zegt Alien Jalvingh. De coördinator van de voedselbank vervolgt: “de actie om wel goede houdbare producten in te zamelen is noodzakelijk om de komende tijd de pakketten voor de klanten aan te vullen. Zo kunnen wij producten ter beschikking stellen waarmee een aantal redelijk gezonde maaltijden gemaakt kunnen worden.”

Donatie

De voedselbank Westerveld roept inwoners van Westerveld die iets kunnen missen, op te doneren. “Wilt u iets schenken voor de mensen in onze gemeente, die door wat voor oorzaak dan ook, tijdelijk niet meer in staat zijn om zelf voldoende te voorzien in hun dagelijkse behoefte aan eten en drinken.”

In de supermarkten zijn zaterdag lijstjes beschikbaar met te doneren producten. Alleen houdbare producten worden gevraagd, zodat die enig tijd opgeslagen kunnen worden. Ook staan er speciale verzameldozen voor DE punten. De Voedselbank kan hiermee gratis koffie aanschaffen. Voedselbank Westerveld houdt zich het hele jaar door aanbevolen voor giften, zowel in natura als financieel (per bank: NL55RABO0101056672 m.v.v. Westerveld). De Voedselbank heeft de ANBI status.