Arme Kant van Meppel is blij met actie Stad & Esch

Meppel - Liefst 1.150 euro hebben de tweedejaars leerlingen van scholengemeenschap Stad & Esch verzameld met hun actie voor het goede doel. Het bedrag is vrijdag overhandigd aan twee vertegenwoordigers van Stichting Werkgroep Arme Kant van Meppel.

Jan Bloksma, de nieuwe voorzitter van Stichting Werkgroep Arme Kant van Meppel, was blij verrast met de donatie van de leerlingen. „In de donkere dagen voor kerst proberen wij als Arme Kant van Meppel toch wat licht te geven aan gezinnen die het moeilijk hebben en in de gemeente Meppel zijn er dat toch bijna 650. Dat doen we in de vorm van een waardebon van 35 euro die alle gezinnen ontvangen.”

Trots

Julius, Tessa, Marit en Hendri, de leerlingen die vrijdag de cheque mochten overhandigen, vertelden trots te zijn op de opbrengst van de actie die zij 10 december op school hielden. Op school werden er die avond vele activiteiten gehouden waaronder theater- en muziekvoorstellingen, een loterij en verkoop van allerlei lekkernijen als hapjes, smoothies en koffie. En natuurlijk het wellness-arrangement en het drie gangen-menu. Alles gemaakt door de leerlingen.

Fantastische inzet

„De inzet van de leerlingen was fantastisch”, zo blikte een medewerker van Stad & Esch vrijdag terug. „De kinderen hielpen met opbouwen, opruimen, bij de ontvangst en het rondleiden van de gasten, het bedienen van de kassa, bij het zoeken van sponsors en het aanbieden van producten om te verkopen. Echt geweldig. Het was dan ook bijzonder dat er zoveel ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma's van de kinderen de moeite hadden genomen om naar school te komen.”

Net als alle eerstejaars leerlingen van Stad & Esch die elk jaar in actie komen voor Smash (Stichting Meppel Afrika Steun en Hulp), bedenken en organiseren de tweedejaars leerlingen van de Meppeler scholengemeenschap elk jaar in december een actie voor een plaatselijk goed doel.

Stichting Werkgroep Arme Kant van Meppel is in 1992 opgericht met als doel huishoudens in de gemeente Meppel met een laag inkomen te ondersteunen en een bondgenootschap met hen aan te gaan. In de werkgroep zijn verschillende maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd die op allerlei manieren opkomen voor de belangen van de minima in de gemeente Meppel.