FC Meppel komt tekort tegen Gramsbergen

Gramsbergen - FC Meppel heeft de eerste seizoenshelft niet goed afgesloten. De ploeg van trainer Arjen Plessen verloor van Gramsbergen, de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden.

Roy Seinen uitschakelen, met die opdracht stuurde Plessen zijn verdedigers het veld in. In de eerste helft slaagden zijn mannen daar aardig in, vooral door de topscorer van Gramsbergen kort te dekken en naar de grond te halen wanneer nodig. Meppel begon fel en kreeg de eerste kans, maar Gramsbergen nam de leiding over de wedstrijd. Vlak voor tijd scoorde Kelvin Jager de 1-0 uit een vrije trap, na een overtreding op Seinen.

Meteen na rust scoorde Gramsbergen weer via David Houtman. Meppel deed vervolgens iets terug via Emiel Kwant, die de aansluitingstreffer maakte na een uitbraak aan de linkerkant. Gramsbergen reageerde echter snel. Seinen dribbelde door de verdediging van Meppel en maakte zijn dertiende goal van het seizoen. Lange tijd keek Meppel tegen de 3-1 achterstand aan en leek de wedstrijd gespeeld, maar tien minuten voor tijd keerde de spanning terug. Het was opnieuw Kwant die raakschoot. Hij benutte een rebound uit een vrije trap. Meppel rook bloed en verhoogde de druk in de slotfase, maar een doelpunt maken lukte niet. Een schot werd voor de doellijn weggehaald en ook twee corners werden niet benut. Uiteindelijk maakte Gramsbergen in de blessuretijd nog de 4-2 en ging Meppel zonder punten naar huis.

Heer en meester

“Het veld, het donker, het weer. Je kunt alle excuses gebruiken, maar Gramsbergen was gewoon heer en meester”, gaf Meppel-trainer Plessen toe. “Wij kregen mogelijkheden via counter, maar we voerden het slecht uit. In de rust zeg je tegen elkaar: “Kom op jongens, volle bak.” Maar dan ligt binnen een paar minuten de 2-0 erin. We komen nog wel terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk was zelfs een gelijkspel te veel gevraagd.”