Crossen door het bos, zonder schade aan flora en fauna

Staphorst - Motorclub AMBC uit Staphorst houdt op vrijdag 27 december het laatste evenement van 2019: de ‘Stapperster veldrit’, een off the road-tocht voor gekentekende en goedgekeurde crossmotoren.

Net als voorgaande jaren zijn ook de quads welkom. De afstand is 45 kilometer, waarvan een gedeelte door bosgebied de Zwarte Dennen loopt. De AMBC krijgt eenmaal per jaar toestemming van Staatsbosbeheer om deze paden te gebruiken.

Als tegenprestatie ondersteunt de AMBC evanals als de laatste jaren de stichting Support for Nature. Deze organisatie draagt zorg voor het onderhoud van bossen in Nederland. S(up)port for is erop gericht te zorgen dat sportevenementen geen schade en overlast veroorzaken.

In het verleden organiseerde de Staphorster motorclub altijd een rit door de landelijke omgeving van Staphorst. In de jaren ’90 kwam hier een einde aan, maar er kon enkele jaren geleden een nieuwe start gemaakt worden door een nieuwe route te maken en als vanouds de ‘Stapperster veldrit’ te organiseren.

Het feit dat men in deze laatste week van het jaar een buitenevenement organiseert, kan betekenen dat deze door de weersomstandigheden moet worden afgelast. Enkele jaren geleden ging de rit zelfs door ondanks de sneeuwval de dagen ervoor.

De start is 27 december bij Hofstede motoren aan de industrieweg. De inschrijving en de machinekeuring is geopend om 08.30 uur en vanaf 09.30 uur wordt de route opengesteld.