Golden Pulle naar Larijweg 18a in Ruinerwold

Ruinerwold - De Golden Pulle, de trofee die in De Wolden hoort bij de BOCK campagne, is vanmiddag uitgereikt aan de vriendengroep die achter de Dokter Larijweg 18a in Ruinerwold aan het carbidschieten was. BOCK staat voor Bewust Oplettende Carbid Knaller en de trofee werd uitgereikt door burgemeester Roger de Groot.

De Golden Pulle is een 100% Ruinerwolds initiatief en werd voor de achtste keer uitgereikt. Vanuit Ruinerwold is de trofee uitgewaaierd over de hele gemeente.

De burgemeester was al de hele middag op pad met Natascha Koestal van de gemeente om te kijken of er in De Wolden wel veilig met carbid geschoten werd. Ook Ruben Drost en Mascha Konterman van Welzijn De Wolden maakten een rondje De Wolden met hun camper. Behalve een gouden melkbus, hadden de burgemeester en zijn kompaan ook meerdere BOCK-oorbeschermers meegenomen om uit te delen op de verschillende locaties.

'Ze hebben het goed voor elkaar in De Wolden', concludeerde Roger de Groot na zijn inspectieronde. Zo was hij in Ruinen op de Kaamp, waar een eindejaarsfeest werd gelardeerd met carbidschieten, maar ook elders in het dorp. In Ruinerwold werd een tevens kijkje genomen bij de familie Gol ter hoogte van Larijweg 56. Daar was een goed georganiseerde menigte bijeen om het jaar prettig uit te luiden. In de ochtend hadden daar 26 kinderen carbidles gehad van Imre Gol en Jos Vedder.

Techniek

Dat de Golden Pulle op nummer 18a terecht kwam, verbaasde de daar aanwezige jongeren en ouderen. De burgemeester wees erop dat de veiligheid hoog in het vaandel staat, maar stipte ook de nieuwste techniek aan die hier al drie jaar gebruikt wordt. Met deze 'vergasser' kunnen de melkbussen en andere kanonnen veiliger en efficiënter worden ontstoken. De Golden Pulle is een wisseltrofee en werd door de schutters op 18a ook even ingewijd met een mooie plastic bal.

Bloemberg

Op vele plaatsen in De Wolden werd vandaag flink met carbid geschoten, niet alleen mooi om te doen, maar voor de meeste mensen was dat ook gewoon leuk om naar te kijken. Op de Bloemberg (nummer 36) is het elk jaar spektakel en werd ook nu weer flink geschoten, jaarlijks is daar een vreugdevuur. In Alteveer en Kerkenveld waren weer meerdere locaties met carbidschieten. Keet Boshut FM schoot aan de Gedempte Wijde Wijk en bij ’t Veldhokke aan de Oosterveldweg was het eveneens gezellig. Op de Alkesingel werd op het feestterrein carbid afgeschoten en in Kerkenveld op Troostwijk 3 en Gedempte Hoofddiep 4.

In Zuidwolde werd op meerdere plaatsen geschoten, zoals aan de Kerkweg 2, de Ommerweg 50 en tegenover het tuincentrum aan de Burgemeester Tonckensstraat. In Echten was het dorpshart de locatie om absoluut aanwezig te zijn.