Taveno gaat terug in de tijd

Nieuwleusen - Nederland is dit jaar 75 jaar geleden bevrijd. Voor Toneelgroep Oese Volluk reden om een toneelstuk te spelen over de oorlogsjaren in deze regio. Taveno, een activiteitenvereniging voor mensen met een beperking, heeft Oese Volluk uitgenodigd voor de jaarlijkse toneelavond voor leden, donateurs en andere belangstellenden.

Deze toneelavond vindt plaats op vrijdag 17 januari. Het publiek is te gast in het werkplaatsje van Evert Eijkenaar. Dit hoort bij de houtzagerij van Johanna en Evert, die wat afgelegen ligt aan de bosrand. Opoe woont bij haar dochter en schoonzoon in. Ze doet daar de huishouding omdat haar dochter vaak meehelpt op de werf.

Ze is de 70 gepasseerd en vindt dat ze lang genoeg heeft gewerkt. De dokter geeft haar een advies waar ze wat mee kan. Opoe doet alsof ze af en toe flink in de war is en dat werkt. Ze zit nu in het werkplaatsje bij de kachel te breien en vermaakt zich prima met de onderduikers en iedereen die er verder over de vloer komt. Ze probeert de neergestorte Engelse piloot Nederlands te leren. De NSB-ers die opvallend vaak langs komen worden door Opoe figuurlijk nog wel eens het bos in gestuurd. Natuurlijk worden dit jaar ook weer enkele gastrollen vervuld.

Kijk voor meer informatie, kaarten en reserveringen op www.toneelgroepoesevolluk.nl of (06) 33313355.

Het stuk wordt vrijdag 17 januari om 20.00 uur gespeeld in de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen. Daarna houdt Oese Volluk nog uitvoeringen op vrijdag 31 januari, 20.00 uur in de Ontmoetingskerk, zaterdag 8 februari om 20.00 uur in Theater de Baron in Dedemsvaart, zaterdag 29 februari om 20.00 uur, een benefietvoorstelling voor ALS. De Overkant, Dalfsen en vrijdag 6 maart om 20.00 uur, theater Carroussel in Ommen.