Bijzondere raadsvergadering wacht in Staphorst met afscheid burgemeester

Staphorst - In Staphorst is vanavond een bijzondere raadsvergadering die in het teken staat van het afscheid van burgemeester Theo Segers.

Tijdens deze raadsvergadering krijgt loco-burgemeester Lucas Mulder de ambtsketen omgehangen. Dat is overigens een symbolische handeling. Segers blijft officieel in functie totdat hij op 13 januari de eed aflegt in Molenlanden.

Ook de Commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema, houdt een toespraak. Verder leest de griffier het koninklijk besluit voor waarin Segers door de Kroon wordt ontheven van zijn taken in Staphorst. Ook alle fractievoorzitters van de politieke partijen houden een toespraak. Bort Koelewijn, burgemeester van Kampen is ook aanwezig. Hij vertegenwoordigt de Burgemeesterskring in IJsselland.

De vergadering wordt geleid door de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad: Jacob Spiker, fractievoorzitter van het CDA. De vergadering begint om 19.30 uur.

Op donderdag 9 januari is er tussen 19.30 en 22.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen van het echtpaar Segers. De bijeenkomst in het gemeentehuis heeft een informeel karakter.

Waarnemer Gerrit Jan Kok (VVD) start op 13 januari.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!