Yoke van der Flier exposeert schilderijen en zeefdrukken in Diaconessenhuis

Meppel - Kunstenares Yoke van der Flier exposeert haar schilderijen en zeefdrukken in het Diaconessenhuis Isala Meppel. Haar kleurrijke en verhalende werken zijn tot en met 31 maart te bezichtigen.

Yoke studeerde in 1995 af aan de kunstacademie in Enschede. Sinds die tijd exposeert ze regelmatig als autonoom kunstenaar, onder meer in medische centra en kunstgalerieën in binnen-en buitenland.

Kleurrijke schilderijen

Haar schilderijen zijn kleurrijk. Ze zijn abstract van aard en er zitten verschillende figuratieve elementen in. Elementen die het verhaal vertellen van de emoties van de schilder, maar die net zo goed in te vullen zijn door de toeschouwer. Zo prikkelt Yoke haar publiek om te kijken, te ervaren en er een persoonlijke interpretatie aan te geven.

Zeefdrukken

De zeefdrukken die in het Diaconessenhuis tentoongesteld worden, zijn gedrukt in het Grafisch Atelier Zwolle, waar Yoke 15 jaar heeft gewerkt. Het centrale thema is ‘De vrouw’. De eerste zeefdruk, ‘Sterke Vrouwen’, is een ode aan moeder en dochter. Dit werk ontlokte een volgende zeefdruk ‘De Amazone’ dat op haart beurt aan de wieg stond voor ‘Beschermengel’. Zo ontstond geleidelijk een serie van 23 prenten, die elk een eigen aspect van het vrouw zijn uitbeelden.

www.yokevanderflier.nl