MSC na kolossale rekenfout buiten kruisfinale Protos, Alcides eindigt naast podium

De teams uit Meppel zijn op de finaledag van het 43ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi niet in de top drie geëindigd. Titelverdediger MSC haalde na een bedenkelijke rekenfout en bijbehorende keeperswissel de kruisfinales niet. Alcides vloog er in die finales uit tegen Hoogeveen zondag, dat er uiteindelijk met de eindzege vandoor ging.

In een tjokvolle Sporthal Angelso in Emmen belandde Alcides in een poule met Noordscheschut en ASVB uit het Groningse Blijham. MSC lootte Gramsbergen en Hoogeveen, dat zich via de tussenronde alsnog naar de finale knokte. De ontknopingen in beide poules kwamen aan op hoofdrekenen en daarbij ging MSC hopeloos de mist in.

Onnodige keeperswissel

Het eerste duel werd gewonnen van Gramsbergen (1-2), dat een wedstrijd eerder verrassend van Hoogeveen won. Een gunstige uitgangspositie tegen de Hoogeveners, maar het liep uit op een drama.

MSC kwam tot twee keer toe terug van een achterstand, maar besloot met een 3-2 stand de doelman voor een veldspeler te wisselen. Niet wetende dat die tussenstand al volstond voor een plek in de kruisfinales, omdat het onderlinge resultaat in het voordeel van de wit-zwarten was.

Wat MSC met de wissel inleverde aan verdedigende kracht buitte Hoogeveen handig uit, waardoor de ploeg van Berry Zandink er met 2-5 af ging en met lege handen eindigde. Hoongelach achtervolgde de ploeg rest van de dag.

Details

Alcides toverde zich in de eerste poulewedstrijd langs Noordscheschut, vorig jaar nog finalist. Een snelle 2-0 achterstand werd rechtgezet en met nog vier seconden op de klok ramde Frank Fokke de winnende treffer binnen uit een vrije trap. Tegen ASVB werd daarentegen terecht verloren, waardoor ook deze ontknoping op de details werd beslist.

Noordscheschut won op haar beurt weer van de Groningers, alleen was het doelsaldo in het voordeel van Alcides. Dus gingen de geel-zwarten van Meppel wél door naar de kruisfinales. Alleen bleek Hoogeveen zondag daarin een maatje te groot: 3-0.

Plicht

De wedstrijden om de 5 en 3 plek restte de Meppeler clubs. MSC deed haar plicht tegen ASVB (4-0) en werd vijfde, terwijl Alcides het niet redde tegen Gramsbergen (3-1). Een vierde plek voor de geel-zwarten. Hoogeveen zondag won de finale met 3-0 van Noordscheschut.

Maandag leest u de uitgebreide reacties van zowel Alcides als MSC in de Meppeler Courant.