Onrustige nacht in binnenstad van Meppel: agenten mishandeld en 7 arrestaties

Meppel - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zeven mensen gearresteerd in Meppel voor mishandeling en bedreiging van agenten.

In een Facebook-post spreekt de politie Meppel van ‘onacceptabel gedrag’. De zeven aanhoudingen vonden verspreid over de avond plaats.

Het eerste incident betrof een beschonken 28-jarige man uit Staphorst die op de Groenmarkt werd aangehouden. De man was betrokken bij een opstootje en weigerde zich te identificeren. De politie heeft de man ingesloten.

Mishandeling

Later op de avond arresteerde de politie twee Staphorsters van 21 en 23 jaar op het Prinsenplein. De 23-jarige man werd aangesproken op verdenking van mishandeling van een andere man. De 21-jarige man bemoeide zich hier vervolgens mee. Omdat de man na meerdere keren vragen weigerde afstand te nemen, arresteerde de politie hem. Bij de arrestatie sloeg en trapte hij een agent meerdere keren. Ook kreeg de agent racistische opmerkingen te verduren. Beide mannen werden ingesloten en de mishandelde agent doet aangifte van openlijke geweldpleging, belediging en mishandeling.

Eerste hulp

Op de Rembrandtlaan werd een agent mishandeld nadat hij een melding kreeg van een auto die op de kop lag. De agent werd aangesproken door een getuige, waarna de mogelijke bestuurder ter plekke kwam. Deze 22-jarige man uit Meppel reageerde boos op de getuige. De politie vroeg de mogelijke bestuurder afstand te nemen waarop de man de agent in zijn gezicht sloeg. Een korte worsteling volgde en de man uit Meppel werd ingesloten. De agent raakte dusdanig gewond dat hij naar de Eerste Hulp moest.


Sander Groenewoud, Basisteamchef Zuid-West Drenthe: "Dit gedrag tegenover onze collega’s is volstrekt onacceptabel. De scheldpartijen en het fysieke geweld waar zij mee te maken hebben, terwijl zij hun werk staan te doen voor de veiligheid van ons allemaal, is buiten proportie. Hier was en is geen ruimte voor in Meppel. We zullen hier doortastend en consequent in optreden”.