Bram de Jonge voorgedragen als nieuwe voorzitter VHK

Sint Jansklooster - VHK heeft op tijdens de nieuwjaarsreceptie Bram de Jonge voorgedragen als nieuwe voorzitter. Als het aan het hoofdbestuur van de club uit Sint Jansklooster ligt, wordt de 45-jarige mededirecteur van maai- en groenonderhoudbedrijf A. De Jonge in de eerstvolgende (voorjaars)ledenvergadering officieel gekozen. Tot die tijd neemt de Kloosternaar de taken van aftredend voorzitter Bert Eenkhoorn alvast over. „Samen kunnen we hier iets nog mooiers laten ontstaan.”

Namens het hoofdbestuur ging een speciale commissie op zoek naar een nieuwe voorzitter. De clubmannen Cor Heetebrij, Ap Mooiweer, Dirk Naberman, Luut van Dalen, Ronnie Rook, Theo Knobbe en Martijn Mooiweer polsten in december diverse meningen van VHK-leden. Alle inspanningen leverden het jawoord op van De Jonge. Penningmeester Jeroen Ziel: „In eerste instantie zal Bram aantreden tot de eerstvolgende algemene (voorjaars)ledenvergadering. Maar bij wederzijds welbevinden van hemzelf, het bestuur en de leden staat na die ledenbijeenkomst niets een langere bestuursperiode in de weg. Al dient daarbij wel aangetekend te worden dat er in dat geval op verzoek van Bram na een jaar een evaluatiemoment plaatsvindt.”

‘Goed gevoel’

Tijdens de nieuwjaarsrecepte maakte De Jonge zijn motivatie om het voorzitterschap te willen bekleden, zijn huidige visie op de club en zijn eerste ideeën richting toekomst kenbaar. De Jonge: „In eerste instantie was mijn antwoord nog resoluut nee. Maar nadat de commissie aangaf gewoon eens vrijblijvend in gesprek te willen gaan, besloot ik op die uitnodiging in te gaan. Daarna ontstond er bij mij toch wel een goed gevoel. De commissie schetste een reëel beeld van hoe de club er momenteel voorstaat. Mijn voorganger heeft uitstekend werk verricht. Qua accommodatie heeft de club enorme stappen gemaakt. En het huidige eerste elftal biedt volop perspectief om op termijn weer een stabiele derdeklasser te worden. Maar zoals bij elke vereniging is het ook voor VHK moeilijk om voldoende vrijwilligers te vinden. Daardoor valt het niet mee om alle commissies en functies op volle oorlogssterkte te krijgen.”

De eerste prioriteit ligt voor De Jonge dan ook in het voeren van gesprekken met alle commissieleden. „Twee zoons van ons voetballen bij VHK en in het verleden was ik voorzitter van de jeugdcommissie. Maar ik ken niet alle vrijwilligers meer. Tijdens die gesprekken wil ik met iedereen kennismaken. Van technische commissie tot sponsoring. Want pas als ik van hen hoor wat goed gaat en beter kan, kan ik inschatten of en waar extra bemensing nodig is.”