Hart van Nederland filmt bij ’t Plein

Meppel - Herberg ’t Plein werd maandag in beeld gebracht. Hart van Nederland kwam namelijk naar de kroeg om eigenaar Jaap de Boer te interviewen. „Het café is door de jaren heen een bruin café gebleven, iets wat je niet meer zo veel ziet in Nederland”, vertelt Jaap.

Het programma van SBS6 is naar ’t Plein gekomen om hier een tv-item over te maken. „Het aantal bruine kroegen is de afgelopen jaren heel erg afgenomen”, legt Jaap uit, terwijl hij achter zijn bar een kopje koffie zet. „Dat komt door te levensvatbaarheid. Deze is afgenomen doordat de alcoholgrens van 16 naar 18 jaar is gegaan en je niet meer in cafés mag roken. Als de helft van de vriendengroep steeds naar buiten moet om een sigaretje te roken, neemt de gezelligheid gelijk een stuk af.”

Jaap is echter nog niet van plan om zijn bruin café op te geven. „Er is hier wel het een en ander veranderd, maar wij willen ons karakter behouden. De sfeer is voor mij heel belangrijk. Want dit is toch prachtig”, glimlacht Jaap terwijl hij naar zijn koffiedrinkende klanten wijst.

Hart van Nederland heeft het Meppeler café gevonden door een publicatie in Misset Horeca. Daar stond een artikel van 4 pagina’s over Herberg ‘t Plein in.