Fleur Bloemen wordt nooit vergeten

Meppel – Fleur Bloemen wordt nooit vergeten. Scholen in Nederland hebben de mogelijkheid om een groot bord met een roos en een gedicht van Fleur te krijgen. Geheel kosteloos, met dank aan het initiatief van de Lions Meppel/Zuidwest-Drenthe en een groot aantal bedrijven.

De Fleur Bloemen Stichting houdt het gedachtegoed van Fleur levend. Op 15-jarige leeftijd maakte het meisje, dat op de grens van Staphorst en Meppel woonde, een einde aan haar leven omdat ze zoveel gepest werd op school. Niet alleen op de middelbare, maar ook al jaren op de basisschool. De stichting stelt zich ten doel om het pesten onder kinderen en jongeren tegen te gaan. Daartoe gaan vrijwilligers van de stichting op bezoek bij scholen om het verhaal van Fleur te vertellen en met de kinderen in gesprek te gaan. Met de bijzondere plaquette wil de stichting graag zoveel mogelijk scholen in Nederland bereiken. „We willen dat het zich als een olievlek over Nederland verspreidt”, zegt Caroline Saathof van de Fleur Bloemen Stichting.

Successen

Bedrijven of particulieren kunnen de borden kopen voor 95 euro en vervolgens schenken aan een school. De eerste successen zijn al geboekt, want vanuit Maastricht kwam de vraag van een bedrijf om alle scholen in die stad van een bord te voorzien. „En in Raalte wil een bedrijf 23 scholen zo’n bord cadeau doen. Het zou mooi zijn als ook alle scholen in Meppel een bord krijgen, maar het loopt hier nog niet storm”, concludeert Saathof enigszins verdrietig. „Maar dat kan nog komen, we hebben net de feestdagen achter de rug.” Wel merkt ze teleurgesteld op dat twee scholen direct al aangaven geen belangstelling te hebben.

Voorloper

Twee scholen die sowieso al een bord in huis hebben, zijn Terra MBO en obs Sprinkels. Fleur Bloemen zat op Terra en op een voorloper van obs Sprinkels, de Zuiderbasisschool. „Daarom is het ook zo belangrijk dat we hier vanmiddag een bord mochten komen brengen”, zegt Caroline Saathof. Dat gebeurde in het atrium aan directeur Wout van de Wolde in het bijzijn van kinderen van groep 7 van obs Sprinkels. Die kinderen hingen vervolgens aan de lippen van Anneke Bloemen, de moeder van Fleur, en gingen met haar in gesprek over Fleur en over pesten. „Daar doen we het ook voor, de kinderen moeten beseffen wat de gevolgen van pesten kan zijn”, benadrukt Anneke Bloemen. Wout van de Wolde gaf aan blij te zijn met het initiatief. „We hebben het gedachtegoed van Fleur hier hoog op de agenda staan. Het bord is mooi geworden hé? Het krijgt een plek centraal in het atrium, dan kan niemand het missen.”

Het bord voor Sprinkels werd, evenals het bord dat vorige week al bij Terra werd afgeleverd, geschonken door Adrie en Gekie Knipmeijer van A3 Tuinen in Meppel.. Hij hoopt met de dames van de stichting dat er nog vele zullen volgen.