Rinus Michels terug op 'oude nest'

Rinus Michels, oud-burgemeester van Winsum, wordt lid van de raad van toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen (SOOOG).

Daarmee krijgt hij weer een functie in de regio waar hij actief was voor zijn burgemeesterschap. Michels was van 2002 tot 2008 CDA-wethouder in Bellingwedde, de gemeente die met Vlagtwedde is opgegaan in Westerwolde. Daarna vertrok hij naar Winsum.

De SOOOG heeft openbare basisscholen in Westerwolde, Oldambt en Pekela. Die gemeenten hebben nu nog geen vertegenwoordiger in de raad van toezicht.

Meer grip

,,Maar dat willen we wel graag’’, zegt wethouder Wietze Potze (PvdA) van Westerwolde. ,,We willen zo meer grip op deze onderwijsorganisatie krijgen.’’

De drie gemeenten legden vorig jaar die wens op tafel bij de SOOOG en ging op zoek naar een geschikte vertegenwoordiger. ,,We zijn uitgekomen bij Rinus Michels’’, aldus Potze. ,,Hij heeft ervaring als bestuurder en kent deze regio goed en ook het onderwijs. Daarom willen we graag dat hij onze vertegenwoordiger in de raad van toezicht wordt.’’

De burgemeesters en wethouders van Westerwolde, Oldambt en Pekela stellen hun gemeenteraden binnenkort voor in te stemmen met de benoeming van Michels. ,,Als de gemeenteraden akkoord gaan, kan hij aan de slag’’, aldus Potze.

In Westerwolde vallen overigens niet alle openbare basisscholen onder de SOOOG. Die op het grondgebied van het voormalige Vlagtwedde worden door de gemeente Westerwolde zelf bestuurd.