Informatieavond over energiezuinig wonen

Wilhelminaoord - Zonnepanelen op daken, isolatieglas of tochtstrippen. Allemaal maatregelen om een woning energiezuiniger te maken. Wie wil weten wat nog meer mogelijk is, kan de duurzame update avond op 29 januari bijwonen in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord.

Initiatiefnemers van de avond zijn het Drents Energieloket en de gemeente Westerveld.

Tijdens de duurzame up date avond bekijken de onafhankelijke adviseurs van het Drents Energieloket samen met de bezoekers wat zij kunnen doen om de eigen woning energiezuinig te maken. Wie bijvoorbeeld duurzame verwarming wil, moet eerst kijken of de woning goed geïsoleerd is. De adviseurs kijken welke ‘update’ een match is voor de type woning, wat dit gaat kosten en of de bewoner in aanmerking komt voor eventuele financiële regelingen.

Op elk woningtype zijn maatregelen toepasbaar om energie te besparen. Er worden presentaties gegeven door het Drents Energieloket met tips en mogelijkheden om aan de slag te gaan met het verduurzamen van de woning. Daarnaast is er een bedrijvenmarkt waar kennis gemaakt kan worden met lokale bedrijven, hun werkwijze en gerealiseerde projecten.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.drentsenergieloket.nl/update. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. De avond begint om 19.30 uur.