Repaircafé Meppel is verhuisd

Meppel - Repaircafé Meppel heeft een nieuw onderkomen; het gebouw van de MensA aan de Witte de Withstraat 2a. Hier is het café goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Het Repaircafé is gevestigd in de centrale ontmoetingsruimte, waar bezoekers ook een kopje koffie kunnen drinken en elkaar kunnen ontmoeten.

Het Repaircafé Meppel is zaterdag 25 januari weer open. Van 9.30 tot 13.00 uur staan vrijwilligers klaar om te kijken of zij - samen met de inbrenger - goederen weer heel kunnen maken.

Reparaties

Een keer per maand staat een groep vrijwilligers klaar om kleine reparaties uit voeren aan elektrische apparaten, kleding of andere spullen.

„De bezoekersaantallen wisselen heel sterk. Soms zijn het er 2, soms zijn het er 25. Ik denk dat we gemiddeld zo’n 10 tot 15 reparaties uitvoeren op een morgen. Dat zijn vaak kleine huishoudelijk apparaten, zoals koffiezetapparaten, mixers of föhns. Maar ook herstellen we veel textielgoed. En artikelen met nostalgische waarde”, liet coördinator Willemijn van Schilfgaarde al eens weten.

‘Voor iedereen’

Van Schilfgaarde benadrukt dat het Repaircafé voor iedereen is. „Er wordt soms gedacht dat het café er is voor mensen die geen nieuwe spullen kunnen kopen. Maar dat is absoluut niet waar. We staan voor iedereen klaar. We kunnen zo’n 70 procent van de ingebrachte spullen repareren. Soms moet er een onderdeel vervangen en besteld worden, waardoor reparatie iets langer op zich laat wachten. We proberen altijd een oplossing te bedenken.”