Staphorst neemt aanstoot aan bord met het woord ‘seksleven’ (en moet vervangen worden)

Staphorst - De gemeente Staphorst heeft klachten binnengekregen over een reclamebord omdat het woord ‘seksleven’ erop staat. Het bord wordt vervangen met een minder aanstootgevende tekst.

Het bord met de seksuele toespeling is van Alpha Nederland. De christelijke organisatie biedt relatiecursussen aan en verwijst op het bord naar de seksualiteit binnen het huwelijk.

De christelijke organisatie die onder andere cursussen aanbiedt ter verdieping van het christelijk geloof, geeft ook relatiecursussen voor echtparen die hun huwelijk een impuls willen geven. ‘Tijd voor Elkaar’ is de titel. In Staphorst vindt deze zogeheten Marriage Course ook plaats in kerk De Bron. Tien echtparen meldden zich aan. Om de activiteit aan te prijzen, staan er reclameborden rond lantaarnpalen in Staphorst.

"Dit bord staat op de route naar scholen" fractievoorzitter Erik Hattem van de SGP

Eén bepaald bord schiet een aantal inwoners van Staphorst klaarblijkelijk in het verkeerde keelgat. De SGP stelde er deze week vragen over tijdens de raadsvergadering en wethouder Lucas Mulder laat weten dat ook het gemeentebestuur is aangesproken over het bord. Het gaat om een rood bord met grote witte letters waarop staat: ‘Ons seksleven is nu 2,72 keer beter’, verwijzend naar de inhoud van de cursus. Op andere borden staat: ‘Ons record conflict oplossen is met 0.034 seconden verbeterd’ en op weer een andere uiting staat te lezen: ‘Mijn partner gooit 8 keer vaker kleding in de wasmand’.

Het bord over de seksualiteit leverde in Staphorst klachten op. Er staan geen blote vrouw of man op, maar de harde witte letters en het woord ‘seksleven’ vinden mensen aanstootgevend. „Dit bord staat op de route naar scholen”, aldus fractievoorzitter Erik Hattem van de SGP. Hij hoopt dat het verwijderd of verwisseld wordt.

Alpha Nederland is verbaasd

Alpha Nederland laat weten de borden te verwisselen voor een exemplaar zonder het woord ‘seksualiteit’. De organisatie is wel wat verbaasd over de klacht. „Het gaat niet om een afbeelding, slechts om een woord en het doel is juist huwelijk te verbeteren voor christenen, maar ook niet-christenen zijn van harte welkom. Seksualiteit hoort bij een huwelijk”, laat een woordvoerster van Alpha Nederland weten. Ze geeft aan dat het bord wordt omgewisseld of dat dit snel gaat gebeuren.

Wethouder Lucas Mulder laat weten dat reclame-uitingen voor een maatschappelijk doel mogen, maar dat dit een uiting is voor een cursus waar stellen voor moeten betalen. „Dat hebben we van tevoren niet goed gezien. Bovendien is aanstootgevende reclame ook niet toegestaan. Sommige mensen vinden dat dit hier onder valt.”

In september houdt Alpha Nederland weer de Marriage Course in Nederland en ook in Staphorst. „We letten op dat we niet hetzelfde bord opnieuw gebruiken.”


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!