Leida en Johan Moes 'apetrots' op twee Zoover Awards

Wapse - Leida en Johan Moes uit Wapse zijn door dolle heen. Hun Camping Het Noordenveld in Wapse is tijdens de uitreiking van de Zoover Awards donderdag in de Jaarbeurs in Utrecht verkozen tot de beste ‘grote camping’ van Nederland.

De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen en staan voor de waardering van vakantiegangers. Deze waardering is gebaseerd op reviews die op de website zoover.nl zijn geplaatst: in 2019 waren dit ruim 210.000 reviews. De Nederlandse accommodaties met de hoogste gemiddelde reviewcijfers over het jaar 2019 mochten tijdens de feestelijke uitreiking in Utrecht een Zoover Award in ontvangst nemen.

Camping Het Noordenveld kreeg een Gouden Zoover Award waaruit de waardering van de gasten spreekt. Deze prijs is gebaseerd op het cijfer dat gasten de camping hebben gegeven. Het Noordenveld won de prijs ‘Beste camping van Drenthe’. En als klap op de vuurpijl kreeg Het Noordenveld ook de prijs van ‘Beste camping van Nederland in de categorie grote campings’ toebedeeld.

Nieuwe koers

Leida en Johan Moes investeerden de afgelopen jaren fors in hun camping. In 2017 maakten zij de keuze om te stoppen met het melkveebedrijf dat zij voerden en om de boerencamping aan de rand van het nationaal park Drents-Friese Wold uit te breiden en te moderniseren. Het ontbreken van toekomstperspectief voor het voortzetten van de boerderij en het steeds minder plezier beleven aan ‘het boeren’, hadden uiteindelijk de doorslag gegeven voor de rigoureuze koerswijziging.

Comfort

Door de gasten meer comfort te bieden, wilden de campingeigenaren het verschil maken ten opzichte van andere accommodaties. Daar werd in 2010 al mee gestart toen het prachtige sanitairgebouw ’t Washokke werd geopend. En ‘comfort’ kreeg ook in de meest recente uitbreiding een grote rol. Wie wil genieten van extra luxe, kan op de camping in Wapse kiezen voor één van de tweeëndertig nieuwe. ruime kampeerplaatsen voor tent, caravan of camper. De mensen die deze plaatsen bezetten, kunnen allemaal gebruikmaken van een eigen sanitaire ruimte. Daarbij is ook nog gedacht aan ‘duurzaamheid’, want voor het verwarmen van het water wordt geen gas gebruikt maar zonneboilers. De privéunits voor het sanitair worden verwarmd met infra-rood. Verder bestaat de terreinverlichting uit Solar Led-verlichting zonder stroomaansluiting.

Leida en Johan Moes zijn ‘apetrots’ op de waardering die ze hebben gekregen met de toekenning van twee Zoover Awards. “Bij de uitbreiding van onze camping hebben we heel bewust gekozen voor bijvoorbeeld privé sanitair op elke kampeerplaats. En dat valt dus bij onze gasten erg in de smaak, zo horen wij nu terug."