Wapse heeft beste grote camping van Nederland: 'We kwamen voor een prijs, we kregen er drie'

Camping Het Noordenveld in Wapse won donderdag drie prijzen tijdens de uitreiking van de Zoover Awards op de Vakantiebeurs in Utrecht. Waaronder die van beste grote camping van Nederland. ,,We zitten net aan de koffie met gebak”, zegt eigenaar Johan Moes.

<b>Gefeliciteerd, kwam het als een verrassing?</b>

,,Nou, we waren genomineerd voor een gouden of zilveren Zoover Award. Het werd goud, we scoorden een 9.9 met de reviews op de Zooverwebsite. We kwamen voor één prijs, het werden er drie. We kregen ook Awards voor beste grote camping van Nederland en beste accommodatie van Drenthe.”

Beste grote camping van Nederland. Wat maakt Het Noordenveld zo bijzonder?

,,We hebben zeventig ruime kampeerplaatsen op drie hectare grond. We hebben 32 plekken met privésanitair. We hebben washokken gebouwd met vier aparte badkamers voorzien van douche, wc en wastafel. Daar maak alleen jij gebruik van tijdens je vakantie.”

Een gat in de markt?

,,Mensen willen luxe kamperen en eigen sanitair op de camping valt erg goed in de smaak. Kost zes euro meer dan een plek voor het gezamenlijke washok. Het privésanitair hoort bij het kamperen van de toekomst. Het biedt ook uitkomst voor mensen met een stoma of andere darmproblemen.”

<b>Mikken jullie op de oudere vakantieganger?</b>

,,Ja, we zijn geen gezinscamping. Het Noordenveld is voor de rust zoekende mens. We hebben geen speeltuin, maar wel een jeu de boulesbaan.”

Hoe lang hebben jullie de camping al?

,,Zo’n twintig geleden zijn we begonnen met een boerencamping. Drie jaar geleden ben ik gestopt met de melkveehouderij en hebben we de camping uitgebreid tot drie hectare.”

Je doet het niet alleen?

,Nee man, mijn vrouw Leida is de baas van de camping. Ik mag zeggen of het goed is. Onze twee dochters helpen ook. Wat dat betreft zijn we een echt familiebedrijf.”

Nog nieuwe investeringen in het verschiet?

,,We zijn bezig met woodlodges, houten hotelchalets zeg maar. Die hopen we volgend jaar te realiseren. Je moet vernieuwend zijn.”

En gaan jullie het succes het nog vieren met een etentje of zo?

,,Nee, daar zijn we veel te nuchter voor. Ik moet vanavond biljarten in het café. Dan zal ik wel moeten trakteren.”