Twee Drentse zangeressen Esmée Smit en Daphne van Ditshuizen strijden vanavond in the battles van The Voice of Holland

In de laatste battles van het tiende seizoen van The Voice of Holland gaan twee Drentse zangeressen de strijd aan: Esmée Smit uit Assen en Daphne van Ditshuizen uit Havelte. Esmée vecht voor haar plek in team Lil’ Kleine en Daphne voor haar plaats in team Anouk.

In de battles van The Voice strijden zangers en zangeressen tegen elkaar in een zangwedstrijd. De winnaar van de battle gaat door naar The Knockouts. De verliezer verlaat het team. De andere coaches kunnen met een steal de verliezer toevoegen aan hun eigen team.

Esmée Smit zong in de blind auditions het nummer ‘Walk me home’. Ze deed het zo goed dat alle vier de coaches hun stoelen omdraaiden. Het 23-jarige zangtalent uit Assen heeft een musicalopleiding afgerond, maar werkt nu bij een verpakkingsbedrijf.

Doof aan beide oren

Vorig jaar kreeg Esmée te horen dat ze een genetische afwijking heeft waardoor ze doof wordt aan beide oren. ,,Ik wil maar één ding in het leven en dat is muziek maken. En als dat nu nog kan, wil ik dat nu heel graag doen, met alles wat ik heb.”

Bijzondere, interessante stem

De 20-jarige Daphne van Ditshuizen zong het nummer ‘Beautiful distraction tijdens de blind auditions. De coaches draaiden allemaal hun stoelen voor haar om. Daphne zit in het eerste jaar van de Herman Brood Academie, een muziekschool in Utrecht.

Ze waren erg onder de indruk van haar stem. ,, Een heel bijzondere, interessante stem met een intiem timbre. Die wil ik veel vaker horen,” zei Waylon over haar stem. Na wat getwijfel koos Daphne voor coach Anouk.

Het is nog niet bekend tegen wie de zangeressen het opnemen. The voice of Holland begint vrijdagavond om 20:30 op RTL4.