Staphorst blijft in spoor van koploper door zege bij DETO

Vriezenveen - Zaterdaghoofdklasser Staphorst blijft koploper Eemdijk op de hielen zitten. Het won met 2-5 bij laagvlieger DETO en behield zo een punt achterstand op de Spakenburgers. Tegen DETO was Staphorst het gehele duel bovenliggend, maar had het in de tweede helft een fase waarin het veel kansen weggaf. DETO was dicht bij 3-3 en kwam met de uiteindelijke ruime 2-5 nederlaag ietwat sneu weg.

Staphorst had het voor rust lastig om een opening te vinden tegen de ver inzakkende thuisploeg. Pas vlak voor de pauze opende Justin Benjamins de score en hij leek de bezoekers daarmee op het juiste spoor te zetten: 0-1.

Open duel

DETO koos na de pauze meer de aanval en dat sorteerde effect. Louis Vijfhuizen maakte snel de 1-1 waarna zich een open duel ontspon. Stan Haanstra en een eigen doelpunt leken Staphorst een veilige marge (1-3) te bezorgen, maar de 2-3 van Ferdi ter Avest gaf DETO hoop. De Vriezenveners waren zowaar een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar zagen hoe Stan Haanstra en Erik Bakker in de slotfase voor een geflatteerde 2-5 uitslag tekenden.