Anna van der Breggen over Veldtoertocht: ‘Petje af en tot volgend jaar’

Staphorst - WTC Staphorst-Rouveen organiseerde afgelopen weekend voor de 10de keer de B+B Veldtoertocht. Er deden ruim 300 deelnemers meer mee dan vorig jaar, een nieuw record. Een van de ruim 1000 deelnemers was wereldkampioene en Olympisch kampioene Anna van der Breggen.

„Dat jullie dit in Staphorst weten klaar te spelen samen, petje af en tot volgend jaar”, complimenteerde ze de organisatie. Ze ging vier keer op volle snelheid en met een grote smile op haar gezicht het indoor bikeparcours bij Houthandel Talen aan de Kanlaan over.

„Hier doen we het voor, supergaaf”, glunderden voorzitter van de MTB-commissie Gerard Knol en routebouwer Jan Compagner na afloop van tevredenheid.

Voorzitter Erik Lindenholz was na afloop ook tevreden en roemde de vele vrijwilligers. „Alleen door een geweldige motivatie en inspanning van velen is deze dag tot stand gekomen en een succes geworden.”

De organisatie kijkt alvast vooruit naar de 11de editie. „Wie weet kunnen we volgend jaar het gemeentebestuur van Staphorst verleiden om mee te doen...”