Meppeler opent Boxing Bootcamp aan het Zuideinde

Meppel – Sportfanaat Michel van der Sluis startte vorig jaar met ‘Boxing Bootcamp’ in de Nieuwveense Landen. Zaterdag opent hij een studio aan het Zuideinde 18, waar de Meppeler eveneens Boxing Bootcamp kan geven.

Het sporten in de buitenlucht bevalt Michel – en de deelnemers - goed, maar een dak boven het hoofd hebben wanneer het regent, is ook wel fijn. „Het is heel lekker om buiten te trainen, maar als het heel hard waait of regent, komt dat niet ten goede aan de training. Ook is het op sommige plekken erg donker”, zegt de Meppeler.

Ervaring

Michel van der Sluis heeft door de jaren heen ervaring opgedaan op het gebied van fitness, (kick)boksen, crossfit en personal training. Persoonlijke begeleiding is iets wat hij miste bij de verschillende sportscholen waar hij trainde. „Een goede uitvoering is minstens zo belangrijk als het fysiek en mentaal fit worden. Bij mij krijgen mensen dus het hele pakket.” In februari rondt de Meppeler zijn opleiding tot boksinstructeur af, zodat hij ook het benodigde papiertje heeft.

Een eigen studio openen, was sinds de start van Boxing Bootcamp al een droom voor Michel. „Ik heb inmiddels veel materialen verzameld en weet dat er voldoende animo is voor de trainingen. Toen aan het Zuideinde 18 een ruimte vrij kwam, heb ik mijn kans gegrepen.”

Transformatie

De studio heeft een flinke transformatie gekregen. Zo hangen er meerdere bokszakken in de work-outruimte, wordt er getraind met kettlebells en trapkussens, is er een barretje en prijkt het logo van Boxing Bootcamp op de muur. Toch heeft de ruimte een huiselijke sfeer en dat is precies wat Michel wil.

„Veel mensen willen helemaal niet naar een grote sportschool. Boxing Bootcamp is heel kleinschalig en persoonlijk. Mensen kunnen hier in kleine groepjes trainen of individueel. En als je ervoor kiest om individueel training te krijgen, ben je ook echt alleen. Wel kunnen mensen hun kinderen meenemen als ze komen sporten. Naast de trainingsruimte, is een ruimte – met doorkijk – waar de kinderen zich kunnen vermaken. Mensen hoeven dus geen oppas te regelen.”

Boxing Bootcamp opent zaterdag de deuren aan het Zuideinde 18. Het publiek is tussen 12.00 en 14.30 uur welkom een kijkje te nemen. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Boxing Bootcamp.