Koken en proeven bij PlusKinderopvang

Meppel Bij PlusKinderopvang werd de afgelopen weken op alle locaties een kookworkshop van Bart Gouma Culinair gehouden. Kinderen leerden verschillende smaken kennen en zetten zelf de koksmuts op.

Na het uitdelen van een schort en muts begon de workshop met proeven. Zoet, zout, zuur, bitter en umami. Wat umami was, wisten de kinderen niet zo goed. Nu weten ze dat dit bijvoorbeeld vis en schelpdieren zijn en olijven. De olijven vonden ze toch wel wat spannend om te proeven, ze gingen liever voor de suiker en ahornsiroop.

Soep, spiesjes en smoothies

Na het proeven mochten de kinderen een groentesoep maken. Ieder kind kreeg een stuk groente, mocht vertellen wat het was en of ze het lekker vonden. Toen alle groenten gesneden waren, ging het in een grote soeppan met water. Natuurlijk werden er nog even soepballetjes gedraaid en toen kon de soep koken. Intussen gingen de kinderen een fruitspies maken, van verschillende soorten en kleuren fruit. De smoothies die daarna nog gemaakt werden, waren ook een groot succes.