‘Moppereend’ luidt Nationale voorleesdagen in

Meppel - De Nationale voorleesdagen zijn begonnen. Burgemeester Korteland las daarom donderdagochtend het prentenboek Moppereend voor aan leerlingen van de Mackayschool en Cosis.

Alle leerlingen van de Speciaal Onderwijs-afdeling en 14 leerlingen van Cosis verzamelden zich in het bso-gebouw van Cosis aan de Colijnstraat. De 2 organisaties werken al jaren lang samen met zogenaamde ‘combiklassen’, waar zorg en onderwijs optimaal aan bod komen.

Voorlezen

Dat burgemeester Richard Korteland nu komt om het prentenboek Moppereend (Het prentenboek van 2019) te presenteren stellen de medewerkers van de Mackayschool en Cosis zeer op prijs. Op deze wijze wordt het voorlezen en bevorderen van taal gestimuleerd. „Iets wat wij als school erg promoten. Zo kiezen onze leerlingen wekelijks hun eigen voorleesboek uit onze schoolbibliotheek. Hier wordt actief in gebladerd, gelezen en natuurlijk voorgelezen door de leerlingen of leerkracht. Ook vertellen de leerlingen aan elkaar waar hun boek over gaat of kiezen ze een mooie prent om na te tekenen. Onbewust zijn de leerlingen voortdurend actief met taal bezig, verrijken hun woordenschat en zinsopbouw. Ook de logopedist introduceert elk thema met een prentenboek, met ondersteuning van gebaren”, aldus directeur Ronald Kamerman.

Het prentenboek Moppereend is tevens het thema van de Nationale voorleesdagen.