FC Meppel maakt frisse indruk en wint van DZOH

Meppel- FC Meppel heeft vanmiddag het eerste duel na de winterstop met 2-0 gewonnen van hoogvlieger DZOH. De groen-witten maakten van meet af aan een frisse indruk en waren duidelijk beter dan de Emmenaren. Voor rust leverde dat nog geen treffers op, maar na de pauze was het Robert Erik Lanting die de score opende voor de thuisploeg. Emiel Kwant besliste het duel in de slotfase met de 2-0.

FC Meppel begon sterk en zette meteen druk op DZOH. De Emmenaren speelden afwachtend en waren daarnaast ook nog eens erg slordig, FC Mepel profiteerde daar te weinig van en vergat voor rust op voorsprong te komen. Kansen waren er wel voor Robert Erik Lanting en Juston Thorn, maar hun inzetten mistten het doel net.

Na rust bleef FC Meppel de betere ploeg en was het uiteindelijk Robert Erik Lanting die met een prachtige kopbal voor de bevrijdende 1-0 zorgde in de 62e minuut. De groen-witten kregen vervolgens kansen op de 2-0 via Vd Zweerde en Fidom die op de doelman stuitten. Daardoor bleef het lang spannend, maar was het uiteindelijk Emiel Kwant die het duel in de 87e minuut besliste. Na doorkoppen van Jos Fidom schoot hij schitterend de 2-0 tegen de touwen.