Staphorst koploper na eclatante zege op Purmersteijn

Staphorst- Staphorst won vandaag afgetekend van Purmersteijn. De geel-blauwen versloegen de ploeg uit Purmerend met 6-0 en zagen koploper Eemdijk op eigen veld met 0-1 verliezen van ACV. Daardoor is Staphorst de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B en wordt de ploeg van trainer Paul Weerman nu gezien als de grootste titelfavoriet.

Staphorst kende weinig problemen met Purmersteijn en nam al vroeg een voorsprong via Stan Haanstra. Die schoot op aangeven van Marlon Luchtenberg de 1-0 binnen in de 8e minuut. De thuisploeg wilde meteen doordrukken en zocht naar de 2-0. Ondanks enkele kansen was het wachten tot de 31e minuut eer deze viel. Martin van 't Ende mocht vanaf elf meter aanleggen en schoot onberispelijk raak.

Na rust was het duel snel beslist via Justin Benjamins met de 3-0. Die tikte op aangeven van Stan Haanstra binnen en schoot daarmee de nieuwe koploper al vroeg in veilige haven. Staphorst kreeg vervolgens alle ruimte om te zoeken naar een grotere zege. Topscorer Martijn Brakke en Mark Schra (2x) wisten in het laatste kwartier nog driemaal doel te treffen waarmee de uitslag op 6-0 bepaald werd.