Ruim 700 hardlopers aan de start bij Hunebedloop in Havelte

Havelte - Maar liefst 720 hardlopers vormden een kleurrijk lint door en langs het Holtingerveld tijdens de Hunebedloop in Havelte.

Vanaf sportpark de Meerkamp konden de lopers zaterdag kiezen voor 3 afstanden; de 5,5 kilometer, 7,5 kilometer of 15,2 kilometer. Ook cani-crossers konden meelopen, zij startten 10 minuten na de reguliere loop, samen met hun hond op de afstand van 7,5 kilometer.

Bij de start was het even dringen geblazen voor de sportievelingen, alle afstanden kregen tegelijk het startschot. Het viel niet mee om op de smalle paadjes langzamere lopers voorbij te komen. Bij de splitsing van de routes kregen alle hardlopers ruim baan en kon er door iedereen tempo worden gemaakt. Er klonk echter geen woord van wanklank tijdens het sportieve festijn.

De meeste lopers genoten van de prachtige omgeving en van het koude, maar zeer aangename loopweer. De routes gingen onder andere langs de schaapskooi en de grafheuvels. De trappen omhoog bij de hunebedden vormden voor velen het zwaartepunt.

Benieuwd naar de uitslagen? Bekijk ze hier!