Inbraakgolf plaagt Meppel: 6 afgelopen weekend

Meppel is nog niet verlost van inbrekers. In de middag en avond van zondag 26 januari vonden er maar liefst 6 woninginbraken plaats in de gemeente.

In de Oosterboer vonden er zondag 4 inbraken plaats. De andere inbraken vonden plaats in het centrum en in de buurt van de Koedijkslanden.

Meppel wordt al een paar maanden geteisterd door woninginbraken. Vorig jaar is het aantal inbraken, vergeleken met 2018, meer dan verdubbeld in de gemeente Meppel. Vooral de laatste maanden van 2019 was het raak. Maar liefst 40 van de 64 woninginbraken van 2019 vonden vanaf september plaats.

In januari is het ook al flink raak geweest in Meppel: 12 keer. Vorig jaar vonden er 4 inbraken plaats in januari, dat is nu dus al verdrievoudigd. De politie heeft deze maand in de Koedijkslanden en Berggierslanden al drie inbraken geregistreerd. Datzelfde geldt ook voor Haveltermade en Nieuwveense Landen. In het centrum is 1 inbraak geweest en in Nijeveen is er ook 1 geregistreerd. En gisteren was het dus 4 keer raak in de Oosterboer.