Straf voor vader en zoon die frietbakker op hoofd stompten in café Meppel

De 18-jarige Meppeler die met zijn 39-jarige vader in een café De Casteleyn in Meppel een snackbarhouder uit dezelfde plaats op het hoofd stompten en sloegen, hebben een cel- en werkstraf gekregen.

Het duo kreeg het in september vorig jaar eerst met elkaar aan de stok in het café, waarna de uitbater van het Amsterdamse Friethuys tussenbeide wilde komen. Hij kreeg daarop meerdere klappen en schoppen in het gezicht en op zijn hoofd. Waaronder met een klomp.

Het slachtoffer verklaarde dat hij heeft gevreesd voor zijn leven.

Eerder veroordeeld voor uitgaansgeweld

Volgens de rechter is een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bewezen en noemt het een ernstig delict. Daarnaast weegt de rechter mee dat de mannen allebei eerder zijn veroordeeld voor uitgaansgeweld.

De zoon werd veroordeeld tot een celstraf van 130 dagen, waarvan 90 voorwaardelijk. Hij heeft de veertig dagen al uitgezeten in voorarrest. De vader kreeg 93 dagen celstraf, waarvan 90 voorwaardelijk. Vader heeft de straf ook al uitgezeten in voorarrest.

Behandeling voor alcoholgebruik

Voor zowel vader als zoon geldt een proeftijd van drie jaar. Beiden hebben ook een werkstraf van 160 uur opgelegd gekregen. De zoon moet zich verder laten behandelen voor zijn alcoholgebruik. Daarnaast moeten de mannen allebei 1385 euro betalen voor het dekken van het eigen risico van het slachtoffer en immateriële schade.