Johan zoekt zijn crossmaatjes

Vledder - Wie zijn toch die twee mannen die samen heel Nederland doorgaan om autocrosses te bezoeken? Beide rond de 55 jaar en de één woont in Vledder, de ander in Wapse of Wapserveen. Johan Hamstra uit Buitenpost zoekt deze twee fanaten die hij vorig jaar bij crosses in Lochem en Albergen heeft ontmoet.

Nog even en dan barst het autocrossseizoen weer los. Voor Johan Buitenpost aanleiding om op zoek te gaan naar de twee mannen die hij vorig seizoen ontmoette tijdens NK crosses in Lochem en Albergen. Over de reden waarom hij contact met beide mannen zoekt is Hamstra helder. „Ik zou graag al voor aanvang van het autocrossseizoen in contact willen komen om naar bepaalde crosses samen te kunnen rijden. De races voor het NK vinden door heel Nederland plaats. Daarnaast zou het handig zijn dat we elkaars telefoonnummer hebben. Dan kunnen we elkaar beter vinden op de grote crossterreinen.”

Klapstoeltjes

Maar wie zoekt Hamstra dan? „Het gaat om twee vrienden van rond de 55 jaar uit Vledder en omgeving. Ze bezoeken samen al jaren crosses, van combineraces tot motorcross, van autocross tot stockcar racen. Van de één weet in zeker dat die in Vledder woont, de ander woont tegenwoordig het boerderijtje van zijn ouders in Wapse of Wapserveen maar heeft in het verleden ook in Vledder gewoond. De laatste is enkele jaren geleden erg ziek geweest, maar is daarvan knap hersteld”, zo herinnert Hamstra zich. De Fries heeft nog meer aanknopingspunten. Een daarvan moet heel herkenbaar zijn. „Ze nemen naar de crosses hun eigen stoeltje mee. Oude klapstoeltjes uit de jaren ’70 met bloemetjesmotief. Ze vertelden dat ze deze stoetjes zouden blijven meenemen tot ze er ooit doorheen zouden zakken.”

Lochem en Albergen

De tweede man, de grootste prater van het stel, woont dus in Vledder. Vermoedelijk op een plek waar ooit een café stond. Hamstra meent zich te herinneren dat deze man bij een soort van sociale werkplaats in Meppel werkt. „Hij rijdt werknemers/cliënten met een busje van hun huis naar het werk en terug. Van hem weet ik verder dat hij een vrouw heeft en in elk geval één kind. Hij rookt kleine sigaartjes.” Hamstra vertelt vorig jaar 31 augustus tijdens de NK cross in Lochem van ’s ochtends 9 tot ’s avonds 7 naast de mannen te hebben gezeten. Datzelfde gebeurde een paar weken later bij de cross in Albergen, een klein plaatsje in de buurt van Almelo. „We zaten naast elkaar, keken naar de vele races en spraken veel over de crossen en crossers uit het heden en verleden. De mannen die ik zoek bezoeken al tientallen jaren de crosses”, zo vertelt Hamstra die besluit: „Ze kenden mijn woonplaats ook, omdat ze in het verleden vaak naar de autocross in Kollum zijn geweest, een buurdorp.”

Wie weet wie de mannen zijn die Johan Hamstra zoekt, wordt verzocht via e-mail contact op te nemen via info@grenzeloosmedia.nl. Bellen mag ook: 06-31919396.

 


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!