Fotograferen kun je leren bij FRB

Meppel - Docenten Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie geven binnenkort cursussen fotografie in cultureel centrum De Plataan en wijkcentrum De Poele.

Ook worden cursussen fotobewerking gegeven. De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 24 februari en 7 maart.

Handmatig instellen

„De mooiste foto’s zijn alleen te maken, als je je camera handmatig weet in te stellen”, laten de docenten weten. „Hoe dit moet, leren cursisten tijdens de cursussen fotografie. Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Hiervoor is het nodig dat je je camera begrijpt en beheerst.”

Huiswerk

De basiscursus instelbare camera telt 7 lessen van elk 3 uren, die eenmaal in de 2 weken op een avond worden gegeven. Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek.

Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. Ieder krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent.

Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als bijvoorbeeld portret & model, landschap & natuur en macro.

Voor meer informatie: http://www.frbfotografie.nl