Jan Smit is hoofdact tijdens GigaG Festival

Pesse - Jaar na jaar heeft het GigaG Festival geprobeerd hem te strikken, maar tot dusver stond zijn agenda steeds mudjevol. Dit jaar is Jan Smit er voor het eerst bij in Pesse.

Bert Otten is vanzelfsprekend meer dan tevreden. De melkveehouder uit Fluitenberg is voorzitter van Stichting AJB (Activiteiten voor Jongeren met een Beperking), die het muziekevenement voor het inmiddels 13e jaar organiseert.

,,We zijn al zo lang met hem bezig”, vertelt Otten. ,,En nu hing hij opeens aan de haak, haha. Smit presenteert natuurlijk het Eurovisie Songfestival en dat is ook altijd in mei, net als het GigaG Festival. Toch heeft hij dit jaar wél tijd. Misschien omdat het songfestival deze keer in Nederland plaatsvindt? Ik weet het niet precies hoor.”

René Karst en Lucas & Gea

Het GigaG Festival is dit jaar op donderdag 28 mei. Aan de Hendrik Reindersweg 5 kan Ottens stichting weer de grote feesttent benutten die de vrijdag en zaterdag erna in gebruik zijn voor het jaarlijkse Muziekweekend Pesse. Jan Smit is dit jaar dus hoofdact. Otten cs wisten eerder al René Karst, Henk Harders, Esmee Smit, Lucas & Gea en De Dikdakkers vast te leggen.

William Bossong presenteert de feestavond. Dweilorkest De Knollenplukkers zorgt voor een vrolijk onthaal van de bezoekers.

Kaartverkoop

Inmiddels is via www.gigagfestival.nl de online kaartverkoop gestart. Donderdag 28 mei zijn direct voorafgaand aan het festival ook aan de kassa nog tickets te koop. Trok de eerste editie van het GigaG Festival zo’n 500 bezoekers, de laatste jaren stokte de teller pas bij circa 2000.

Ook voor dit jaar gaat Otten uit van dat aantal, of nog ietsje meer: ,,Er zit nog steeds groei in het festival. We merken dat ook aan de reisbureaus die ons benaderen voor groepsvervoer naar Pesse. Het zijn er elk jaar meer. De bezoekers komen inmiddels uit heel Noord-Nederland.”

Het GigaG Festival start 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. Alle festivalinformatie is te vinden op www.gigafestival.nl.