MSC krijgt ook flink klop in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - MSC-Amslod is tegen z'n derde achtereenvolgende dikke nederlaag aangelopen. Na de 5-0 tegen Be Quick 1887 en de 6-1 tegen Quick’20, eindigde het duel met Alphense Boys zaterdag in maar liefst 8-1. 'Een blamage', zo liet assistent-trainer Guido Broers weten. Hij verving zaterdag de zieke hoofdtrainer Berry Zandink.

Eigenlijk wees vooraf er niets op dat MSC tegen een flinke oorwassing zou aanlopen in Alphen aan den Rijn. Na de 6-1 tegen Quick’20 was er goed gesproken en goed getraind. 'Ook in de warming-up had ik het idee dat iedereen scherp was en vol voor een goed resultaat zou gaan', zo analyseerde Broers na afloop. 'Pech hadden we natuurlijk wel toen vlak voor de wedstrijd bleek dat Hidde Bakker niet kon spelen. Daardoor moest ik verdedigend aanpassingen doen. Thom van Lingen verhuisde naar links, waardoor Patrick van Keulen zijn competitiedebuut in de basis mocht maken op rechts.'

Geslepen spits 

MSC startte dus vol goede hoop aan het uitduel, maar zag die hoop al snel vervliegen door twee treffers binnen tien minuten van Kees Tol. De geslepen spits uit Volendam, die in het nieuwe seizoen gaat spelen voor Go Ahead Kampen, liet Holterman tweemaal kansloos. MSC pakte de draad op, maar zag vijf minuten voor rust lijdzaam toe dat de thuisploeg driemaal profiteerde van wanorde aan Meppeler zijde. Cem Sahin, Jesse Vink en (opnieuw) Kees Tol scoorden.

Toen direct na rust Lilinho Martins de 6-0 aantekende en Tol vanaf elf meter zijn vierde van de avond mocht aantekenen, was het uiteindelijk invaller Thijs Hoogenboom die de achtste treffer voor zijn ploeg mocht maken. Matthijs Verheul redde daarna nog de spreekwoordelijke eer: 8-1.