FC Meppel laakt scheidsrechter na 2-1 uitnederlaag

Haren/Meppel - Trainer Arjen Plessen had er zaterdag na de verliespartij van FC Meppel in Groningen (2-1) maar één woord voor: ,,Zuur. Al druk ik het dan misschien nog zwak uit.”

Volgens hem werd zijn ploeg meerdere zuivere strafschoppen onthouden, terwijl FC Meppel de wedstrijd aardig onder controle had.

De voorsprong kwam voor de Meppelers na een kleine twintig minuten voetballen, via Hans Mansveld. Een stugge periode volgde volgens Plessen. ,,Zij voetbalden wel aardig, maar wij waren vooral in de counter te slordig. Maar de toen wij de grootste kans op de 2-0 kregen, verdienen we een strafschop in mijn ogen."

Machteloos

In de tweede helft viel dan na ruim een uur uit het niets de 1-1 en tien minuten voor tijd de 2-1. Op zoek naar de 2-2 werd de frustratie in het Meppeler kamp alleen maar groter. ,,De keeper stormt zijn doel uit en stompt een van onze jongens gewoon in het gezicht. Hij torpedeert hem gewoon.” 

Maar er werd gewoon doorgespeeld. ,,De ‘scheids’ had de fluit al in zijn mond, maar vergat er volgens mij op te blazen. Dan word je natuurlijk erg pissig, maar je staat machteloos. Dan kun je natuurlijk zeggen dat wij de kansen gewoon moeten afmaken, maar op deze manier gaan er kansen verloren en krijgen we daarvoor geen strafschop. Daar heb ik geen woorden voor.”