MTB Havelte grossiert in eremetaal

Havelte - Na weken van inspanning was zondag 2 februari de finalewedstrijd in de ICW Noord wintercompetitie onder auspiciën van de KNWU. In Noord-Sleen werd door de mountainbikers van mountainbikevereniging Havelte gestreden voor de laatste medailles, maar nog meer voor de felbegeerde klassementsbekers.

De jonge mountainbikers (7 tot en met 14 jaar) van MTB Havelte namen maar liefst 29 gouden, 20 zilveren en 7 bronzen medailles mee naar huis. De felle strijd leverde hen 5 klassementsbekers op.

Twaalf wedstrijden werden er verreden in de wintercompetitie. Het bracht de mountainbikers naar Gasselte, Zevenhuizen, Dalen, Ronostrand, Trimunt, Coevorden, Noardburgum, Emmen, Leeuwarden, Veendam en Assen. In Noord-Sleen rondom de Kibbelkoele was zondag de finale. De beste 8 resultaten werden meegeteld voor het klassement, de mountainbikers moesten minimaal 6 keer meedoen om opgenomen te worden in de eindscore.

Rood podium

In de jongste categorie (tot en met 8 jaar) kwamen Lisa van der Heide (7) uit Wolvega en Ties Otter (6) uit Steenwijk in een aantal wedstrijden in actie. Lisa fietste zo sterk dat het haar de 3de plek in het klassement en een mooie beker opleverde.

De grootste groep mountainbikers van MTB Havelte kwam in actie in de categorie 9/10 jaar. Daar streden Vera van der Heide (9) uit Wolvega, Colin Beugelink (9) uit Tuk, Stan Kemper (10) uit Steenwijkerwold en Casper Bezembinder (10) uit Steenwijk tegen elkaar en tegen leeftijdsgenoten van andere clubs. Ook Erwin Bakker (10) uit Nijeveen en Jens Otter (8) uit Steenwijk fietsten een aantal wedstrijden mee. De in rode clubkleding gestoken fietsers domineerden wedstrijd op wedstrijd. Het podium kleurde 3 keer volledig rood.

Colin Beugelink bleek de sterkste. Hij won 10 van de 12 wedstrijden en mocht daarom de hoogste trede van het klassementspodium beklimmen. Stan Kemper werd knap 2de. Casper Bezembinder viel net buiten de prijzen met zijn 4de plek in het klassement. Vera van der Heide bleek de sterkste dame. Zij nam zondag ook de grootste beker in ontvangst.

Sterkste mtb-er

Bij de 11/12-jarigen was al snel duidelijk dat Hidde Otter (11) uit Meppel de sterkste fietser was. Hij pakte de hoogste plek in het klassement en mocht een mooie beker aan zijn collectie toevoegen. Steijn van Gelderen (10) uit Tuk fietste een aantal goede wedstrijden en pakte een nette 9e plek in het klassement.

De 13-jarige Rick Tissingh uit Uffelte en leeftijdsgenoot Nout Anneveldt uit Meppel gaven acte de présence in de categorie 13/14 jaar. Beide mountainbikers leverden een mooie prestatie tijdens de wedstrijden. Het leverde Rick de 9de plek op in het klassement.

Modder

De regen speelde een grote rol in de laatste wedstrijd rondom de Kibbelkoele. Het was nat en guur tijdens de races. Het parcours modderig en glad. Toch hadden de jonge fietsers de zin er goed in. Er werden mooie prestaties neergezet. Lisa werd 2de, Colin 1ste, Stan 2de, Vera 1ste en Hidde 1ste. „Ik vond dit het leukste parcours”, vertelt Stan Kemper. Zijn clubgenoten vonden de meeste races wel mooi. „Ik heb overal wel lekker gefietst”, zegt Colin Beugelink. „De saaie parcoursen heb ik gewoon overgeslagen”, legt Hidde Otter uit.

De wintercompetitie van de ICW Noord is ten einde, maar de jonge mountainbikers gaan zeker niet stilzitten. Zij treden allemaal komende zondag weer aan bij de 3de wedstrijd in de wintercompetitie van MTB Havelte. Op de Woldberg is er dan weer ruimte voor een nieuwe strijd.