Koorproject Meesters en Gezellen in de Grote Kerk van Dalfsen

Dalfsen - De leden van het koorproject Meesters en Gezellen treden op 7 februari om 20.30 uur op in de Grote Kerk te Dalfsen.

Dit keer staat het projectkoor onder leiding van Mathieu Romano, dirigent van het Ensemble Aedes uit Parijs. Hij wordt ondersteund door zangcoach Geert Berghs, initiatiefnemer van het project. Het concert heeft als motto ‘La liberté Intérieure’: Je bent alleen van binnen echt vrij, zoals de gedichten van de gevangenen in de liederencyclus Instant Limites (2012) van de componist Philippe Hersant zo prachtig uitdrukken. Naast deze en andere werken van Hersant worden liederen uitgevoerd van Fransis Poulenc (1899 – 1963), Barbara (1930 – 1997) en Jacques Brel (1929 – 1978).

Ieder land heeft zijn eigen koorcultuur. Vorig jaar had de dirigent van het Helsinki Kamerkoor Nils Schweckendiek zijn ‘eigen Meesters’ meegenomen. Dit jaar heeft de Franse dirigent ook vier Meesters meegenomen van zijn Franse Ensemble Aedes: Laura Holm (sopraan), Lala Cortes Calafell (alt), Anthony Lo Papa (tenor) en Igor Bouin (bas).

Iedere stemgroep bestaat uit een Meester en vijf Gezellen. In tien oefendagen smeedt de dirigent de Meesters en Gezellen tot een koor met een prachtige samenklank.

De kerk is open om 19.45 uur, aanvang 20.30 uur.

www. cultureelcafedalfsen.nl