'Open Indoor Meppel 2020' werkt toe naar climax

Meppel - Bij de Meppeler Lawn Tennis Club (MLTC) is afgelopen weekend het 28ste 'Open Indoor Meppel' van start gegaan. Niet alleen leden van MLTC zelf nemen deel aan dit toernooi, maar ook tennissers uit de wijde omgeving.

In de hoogste mannencategorie (HD3) zijn nog geen wedstrijden afgewerkt; deze staan voor komende zaterdag en zondag gepland. De Meppelers Twan Apeldoorn en Vincent Schadee behoren tot de deelnemers aan deze categorie. Voor laatstgenoemde MLTC’er wordt het sowieso een druk weekend, want hij komt ook in de HE4 in actie. Twee andere MLTC’ers, Marek Klucovsky en Thomas van Maanen, zijn inmiddels al uitgeschakeld in deze categorie. Klucovsky speelt echter ook in de HE5 mee en heeft daarin de eerste twee rondes overleefd. In de HD4 wonnen Gijs Feij en Thomas van Maanen knap, na een supertiebreak (4-6 6-3 10-7).

Gemakkelijk

In de DE5 spelen de MLTC’ers Arianne Zwart en Kim van Dijk. Arianne won haar partij met 6-4 6-2 en Kim won haar eerste partij gemakkelijk met 6-0 6-0. Kims tweede partij verliep spannend, maar deze verloor ze (na een supertiebreak). Beide dames doen ook mee met de DE4, waarvan de wedstrijden komend weekend staan gepland.

In de HE8 was de als eerste geplaatste Bink Vente (10 jaar) tevens de jongste deelnemer van het toernooi. Hij won zijn eerste wedstrijd op mooie wijze, maar moest tijdens zijn tweede wedstrijd opgeven. In de HD7 hebben Tijn Vente en Jeen Brand zich geplaatst voor de halve finale door in twee spannende wedstrijden nét via een supertiebreak te winnen. In de DD7 hebben Renske Langendijk en Isora Venneri de finale bereikt: zij wonnen hun dubbel vrij gemakklijk. In de categorie GD8 is MLTC rijkelijk vertegenwoordigd: vier van de koppels zijn lid van de organiserende club.

Finales

Al met al was het een geslaagd openingsweekend, met mooie en spannende wedstrijden. Het toernooi wordt komende vrijdagavond vervolgd in de tennishal op sportpark Koedijkslanden. Op zaterdag en zondag worden de finales in de verschillende categorieën gespeeld.