Nederlands juniorenkampioen Niels Visker versterkt Suthwalda

Zuidwolde - Voor het tennisteam van TC Suthwalda-Sportverlichting.com begint op zondag 5 april het tweede seizoen in de eredivisie. De Zuidwoldigers, die in hun debuutseizoen op dit hoogste niveau verrassend als tweede eindigden, hebben na het vertrek van Mattheo Knoop inmiddels een vervanger gevonden: Nederlands juniorenkampioen Niels Visker.

Voorzitter Anneke Sleyster van de tennisclub uit Zuidwolde is zeer content met deze nieuwe aanwinst: „Niels is een goede tennisser en verder vinden wij het belangrijk dat er spelers uit het Noorden bij ons tennissen.” Visker komt uit het Groningse Lageland en geldt als een groot talent. Hij kan bij TC Suthwalda ervaring opdoen in de hoogste herenklasse en kan zich wellicht verbeteren door de tips van een ervaren teamgenoot als Boy Westerhof.

Rugblessure

Afgelopen week is al in de nieuwe samenstelling getraind. Suthwalda 1 bestaat naast Westerhof en Visker nog steeds uit Tim van Terheijde, Jarno Jans en oudgediende Erik Dallinga. Floris Kilian is nog herstellende van een rugblessure en neemt waarschijnlijk de rol van coach op zich. Of het Zuidwoldiger team de prestatie van afgelopen seizoen kan herhalen is de vraag, want de andere teams in de eredivisie zijn inmiddels op de hoogte van diens sterkte.