Peugeot 208 en 2008 SUV zijn nieuwe toppers bij Autopalace Meppel

Meppel - Autopalace Meppel presenteert twee belangrijk modellen van Peugeot: de 208 en de 2008 SUV.

Het design van de 208 is helemaal nieuw en opgebouwd uit meer eenvoudige vormen. Enkele elementen van de 508, zoals de zwarte balk waarin de achterlichten zijn opgenomen en de opvallende led-verlichting aan de voorkant, geven de 208 volgens Peugeot een meer hoogwaardige uitstraling.

Ook in het interieur herken je veel van grotere Peugeots terug. De nieuwste versie van i-Cockpit, waarbij je als bestuurder over het stuur naar het instrumentarium kijkt, is helemaal digitaal. Het wordt aangevuld met een beeldscherm in de middenconsole van 5, 7 of 10 inch groot, afhankelijk van de gekozen uitvoering en opties.

Op het gebied van actieve veiligheid is de nieuwe 208 helemaal bij de tijd. Onder andere intelligente verlichting, lane keeping, actieve dodehoekbewaking, adaptieve cruise control en een in- en uitparkeersysteem zijn leverbaar of standaard aanwezig.

e-208

Voor het eerst komt er een volledig elektrische versie van de 208. De e-208 heeft een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor, die is gekoppeld aan een 50 kWh accupakket. De actieradius is 340 kilometer, gemeten volgens de ‘realistische’ WLTP-methode. Opladen kan via een normaal stopcontact, een gewone lader en een snellader. Met die laatste kun je de batterijen in slechts 30 minuten voor 80 procent opladen. De accu’s zijn onder de laadvloer aangebracht en hebben geen invloed op de inhoud van de bagageruimte.

De 208 weegt 30 kilogram minder in vergelijking met zijn voorganger, de aerodynamica is verbeterd voor een gunstiger verbruik en is er kritisch gekeken naar de aandrijflijn.

Peugeot gaat de 208 ook leveren met benzinemotoren, de bekende 1.2 driecilinder komt beschikbaar met 75, 100 en 130 pk. De recent door Peugeot geïntroduceerde achttraps automaat wordt ook in de 208 leverbaar. De krachtigste benzinemotor is er standaard mee uitgerust.

2008 SUV

Peugeots kleinste SUV, de 2008, is compleet vernieuwd en groter dan ooit. De compacte SUV heeft een heel nieuw design en ook onderhuids zijn er veel vernieuwingen. Om te beginnen is het nieuwe model maar liefst 14 centimeter langer geworden, waarvan ruim 6 centimeter in de wielbasis is opgenomen. Dat komt de ruimte voor de passagiers ten goede, maar ook de kofferbak groeit mee. Die is met een inhoud van 434 liter ruim 80 liter groter geworden.

Het design van de nieuwe 2008 is onderscheidend en in de stijl van de nieuwe 208, waarmee de SUV tegelijkertijd werd ontwikkeld. De opvallend hoge neus, de kenmerkende led-verlichting en de kunstige vouwen aan de zijkant zijn de meest in het oog springende elementen.

Het dashboard is uiteraard voorzien van de inmiddels bekend iCockpit, met klein stuur en een hooggeplaatst instrumentenpaneel. Het aanraakscherm in de middenconsole is maximaal 10 inch groot, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Ondersteuning van Android Auto en Apple CarPlay zijn vanzelfsprekend. Optioneel levert Peugeot de compacte SUV met een audiosysteem van het Franse merk Focal.

Op het gebied van rij-ondersteuning is de nieuwe 2008 helemaal bij de tijd, onder andere een rijbaanassistent, cruise control met afstandsradar, een inparkeerautomaat, een noodremsysteem, automatisch grootlicht en een afdaalassistent zijn beschikbaar.

Ook de 2008 gaat elektrisch

Peugeot gaat de 2008 niet alleen aanbieden met diesel- en benzinemotoren, maar ook met elektrische aandrijving. De techniek is dezelfde als in de elektrische versie van broertje 208, met 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een 50 kWh accupakket. De nieuwe 2008 wordt verder leverbaar met drie versies van de 1.2 PureTech benzinemotor (100, 130 en 155 pk) en twee dieseluitvoeringen met de 1.5 BlueHDi als basis. Die hebben vermogens van 100 en 130 pk. Zowel de sterkste diesel- als de krachtigste benzineversie wordt standaard geleverd met achttraps automaat.

Op beide modellen heeft Autopalace Meppel een introductie-aanbieding van 1000 euro inruilpremie op alle types 208 en 2008, ook elektrisch.

https://autopalace.nl/onze-vestigingen/auto-palace-meppel