DOS'46 na derbyzege helemaal terug in strijd om play-offs

Nijeveen- DOS'46 is na een sterke reeks terug in de race om een plek bij de bovenste vier. Nadat het van PKC en TOP won, werd nu ook thuis van LDODK/Rinsma gewonnen. In een kolkende sporthal De Eendracht leverde de streekderby een 24-18 zege op waardoor de Nijeveners op gelijke hoogte kwamen met de ploeg uit Gorredijk. Bij rust stond het al 15-12 in Nijeveens voordeel.

DOS'46 begon sterk aan het duel en nam via Kim Petersen en Nienke Hintzbergen meteen een 2-0 voorsprong. Even haakte LDODK aan en bij 3-3 kwamen de Friezen voor het eerste op gelijke hoogte, maar dat was van korte duur. DOS'46 stelde meteen orde op zaken en met vier treffers op rij stond het weer 7-3. De thuisploeg had voortdurend het initiatief en liep zelfs uit naar een 14-7 voorsprong na 20 minuten. In de laatste 10 minuten van het eerste bedrijf kende LDODK een goede fase en knokte zich terug in de wedstrijd. Het leverde een marge op van drie treffers achterstand bij rust voor de Gorredijkers, 15-12.

Na rust waren de treffers in het begin schaars. DOS'46 had elf minuten nodig om drie treffers te maken, maar LDODK scoorde in die fase helemaal niet waardoor het verschil weer opliep, 18-12. Dat bleek de beslissing want LDODK kon nimmer meer dichterbij komen en DOS'46 koesterde de voorsprong. Door de zege van DOS'46 is de spanning helemaal terug om de bovenste plekken. PKC lijkt als koploper redelijk zeker en ook nummer twee TOP heeft goede papiere. KZ, LDODK, Fortuna en DOS'46 staan kort bij elkaar en zullen een verwoede strijd gaan voeren voor de play-offs.