Staphorst blijft koploper na benauwde zege bij NSC Nijkerk

Staphorst- Koploper Staphorst heeft door een treffer van Pascal Mulder een nipte 0-1 zege geboekt bij NSC Nijkerk. De geel-blauwen kwamen met name na rust een aantal malen goed weg en mochten de handen dichtknijpen met de zege. Concurrenten Eemdijk en ACV wonnen ook beide waardoor het spannend blijft in de top van de Hoofdklasse B.

Staphorst begon aardig aan het duel en kreeg vai Martijn Brakke de eerste kans. Zijn inzet werd gered door de keeper waarna ook Martin van 't Ende de bal niet tussen de palen kreeg. In de 17e minuut was het wel raak uit een corner. Pascal Mulder gaf de baal het laatste zetje en maakte zo de 0-1. Gaandeweg het eerste bedrijf liet ook NSC zich gelden en testte een aantal malen Staphorst-doelman Maats. Die hield met moeite zijn doel schoon waardoor het bij rust 0-1 stond.

Na de pauze drukte NSC Staphorst terug en was de eerste kans voor de thuisploeg. Doelman Maats had de hulp van de paal nodig om de gelijkmaker te voorkomen. De bezoekers kregen zelf ook kansen op een tweede treffer, maar Bejamins en Reuvers verzuimden Staphorst in veilige haven te schieten. Daardoor bleef het tot de laatste seconde spannend en haalde de Staphorst-aanhang na het slotsignaal opgelucht adem.