Kim van Dijk wint hoogste damescategorie Open Indoor

Meppel - Het ‘Open Indoor Meppel’ zit er weer op. In totaal 192 tennissers gingen deze keer de strijd met elkaar aan tijdens dit jaarlijkse toernooi van MLTC.

Ook de finales werden afgelopen weekend afgewerkt in de tennishallen op sportpark Koedijkslanden. De eerste prijs in de hoogste categorie (HD3) ging naar Jens Deden (TV De Greveling) en Eloi Westerbaan (HTV ten Woude). Dit duo won beide wedstrijden in dit finaleweekend in twee sets.

Meppeler onderonsje

De eindstrijd van de DE4 was een Meppeler onderonsje: Kim van Dijk bleek hierin de meerdere van haar clubgenote Arianne Zwart, met 7-5 6-4. Ivar Vinke uit Kampen was de sterkste van de twintig deelnemers aan de HE5. Hij won de finale van Marek Klucovsky met 6-3 6-1. Daarnaast won Ivar samen met Guus Huisman (MLTC) ook de HD6-poule, in alle drie wedstrijden werden de opponenten met duidelijke cijfers verslagen.

De stadsgenoten Theo Knoop (MLTC) en Joost Vente (Tivoli) schreven de HD6 35+-poule op hun naam, dankzij twee winstpartijen. In de GD6 35+-poule gingen Martijn Groot Nibbelink en Celine Vogelzang (beiden MLTC) er met de hoofdprijs vandoor: ook zij wonnen hun twee poulewedstrijden.

Spannende driesetter

De HE7-finale was een spannende driesetter, die uiteindelijk werd gewonnen door MLTC’er Thomas Volkers. Hij klopte met 3-6 6-2 10-2 de als nummer 1 geplaatste Dirko Schaapman (LTV Vesna). De DE7-finale was eveneens een boeiende strijd, tussen Isora Venneri van MLTC en Anna de Jong. Isora trok aan het langste eind met 6-4 1-6 10-6. Isora was bovendien succesvol in de DD7: samen met Renske Langendijk (ook MLTC) won ze de finale met 6-2 6-4 van Alet van de Belt en Sabine Carabain (beiden LTV Voorwijk). Thomas Volkers pakte in de GD7 ook de eerste prijs: met Jocelyn Dijkman (ook MLTC) won hij alle drie partijen. Sabine Carabain maakte haar status - als nummer 1 geplaatst - waar in de categorie DE7 35+ door beide finalewedstrijden te winnen. In de HD7 35+ waren Jurrie Dallinga en Henk Koning ‘king of the court’. Zij waren de besten in hun poule, met drie winstpartijen.

In de DE8 was de Meppelse Sarah Driessens de sterkste. Zij trok beide wedstrijden in twee sets naar zich toe. De HD8-finale was een regioderby. Klaas Jan Louw en Henk Rietveld (LTV Zwartsluis) speelden hierin tegen Stefan de Leeuw (MLTC) en Rene van Oost (TC ’t Wold). Laatstgenoemden wonnen deze eindstrijd makkelijk met 6-0 6-1. Sarah Driessens en Yaxuan Ji (MLTC) wonnen met speels gemak de DD8-poule. In twee wedstrijden stonden ze slechts drie games af aan hun opponenten.

Overige winnaars

HE4: Oscar Brouwer; HD4: Stefan Kappert en Luuk Lubberink; DE5: Isabella Stuurman; DD5: Isabella Stuurman en Eva Aberson; HE6: Job Weening; HD7: Mervin Dijkstra en Edward de Vries; HE8: Allert Terpstra; GD8: Koos Hulzebos en Ageeth Hulzebos.