Nepbericht over steekpartij verstoort feestavond niet

Nieuwleusen - De deelnemers aan de pubquiz van de voetbalvereniging sv Nieuwleusen zijn vrijdagavond 7 februari tijdens de spelavond in het nieuwe clubgebouw verrast door een fakebericht over een steekpartij in het clubgebouw.

Omstreeks 22.00 uur deelde oud voorzitter Herman van den Berg, een van de organisatoren van de pubquiz, mee dat er een melding op social media de ronde doet over een steekpartij. „Hier is niets aan de hand stelde de oud voorzitter.” Voor alle aanwezigen was direct duidelijk dat het om nepnieuws ging.

Het bericht was om 21.00 uur bij de alarmcentrale binnengekomen. Tijdens het spel is het niet de bedoeling om de mobiele telefoon te gebruiken en de telefoons waren bij veel bezoekers dan ook uit gezet en ingenomen waardoor ze ook geen berichten van kennissen konden ontvangen die het alarmbericht ook hadden gezien.

De ruim 200 bezoekers van de pubquiz namen het bericht van de oud voorzitter voor kennisgeving aan en zijn direct verder gegaan met het beantwoorden van de vragen.

Zaterdagmorgen werd bij veel deelnemers pas duidelijk dat het fakenieuws meer impact heeft gehad dan zij die avond hebben ervaren. Voorzitter Erwin van Leusen sprak zondagmorgen van een zeer vervelend incident. „Er was niets aan de hand, maar...”, stelt hij „ik ben wel blij dat de politie en de ambulance zo snel ter plekke waren om de situatie te controleren.”

Een van de bestuursleden had het bericht ook gezien was direct op de hoogte van de komst 3 politie wagens en een ambulance.

Na onderzoek kon de politie het adres van de berichtgever lokaliseren. Het blijkt om een jeugdige dader te gaan. De politie wil er geen verder mededelingen over doen.