Meppelers delen geluk in Stad & Esch

Meppel - Bijna 100 Meppelers kwamen maandagavond naar de inspiratiebijeenkomst van Merk Meppel. Ze gingen met elkaar in gesprek over Meppel Diep Geluk. De aanwezigen brainstormden over hoe ze hier samen invulling aan kunnen geven.

Wat hebben cultuur en de binnenstad met elkaar gemeen? Hoe kunnen de gemeente en grafische industrie met elkaar samenwerken? Vertegenwoordigers van de verschillende sectoren deelden ervaringen en ideeën.

DNA

„Door krachten te bundelen en het verhaal van Meppel te vertellen wordt een bijdrage geleverd aan de leefbaarheid, vrijheid en vitaliteit in de gemeente”, zegt Marieke Navarro. Ze kijkt met een tevreden gevoel terug op de avond. De voorzitter van Stichting Merk Meppel licht toe dat de inspiratiesessie een logische stap is in de samenwerking met alle partijen.

„De afgelopen 3 jaar zijn we druk bezig geweest met het ophalen van het DNA van Meppel en het leggen van verbindingen. Het is nu tijd om met elkaar het bewustzijn te vergroten en te versterken. Samen Meppel op de kaart zetten en het geluk in de gemeente aan iedereen, ook buiten Meppel, te laten zien.”

Gastvrij

De uitgebrachte film met verhalen van ondernemers, stad- en dorpsgenoten zette de vertegenwoordigers in beweging. Enthousiast gingen ze samen aan de slag. „Er zijn plannen gemaakt, verbindingen gelegd en nieuwe initiatieven bedacht. Als we dit met elkaar allemaal gaan realiseren, kunnen we oprecht zeggen dat Meppel de meest gastvrije en gelukkigste gemeente is.”


Gerelateerd nieuws