‘TBS-kliniek’ De Beuken houdt open dag

Boschoord - Acht forensisch psychiatrische centra en klinieken openen op zaterdag 21 maart hun deuren voor het publiek. Een van de deelbenemende klinieken is FPK De Beuken in Boschoord.

De bezoekers krijgen een unieke kans om een kijkje te nemen binnen de muren van de kliniek. Bovendien kunnen ze antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid.

Programma

Bezoekers worden bij de ingang door de portier opgevangen. In het Sociaal Café staat de koffie voor hen klaar en wordt een korte presentatie gehouden over de doelgroep. Het gaat om cliënten met een licht verstandelijke beperking (lvb) met risicovol en onbegrepen gedrag, die op basis van een justitiële titel bij in de kliniek verblijven. De deelnemers krijgen een inkijkje in hoe er met veiligheid wordt omgaan, hoe verlof in de praktijk werkt en andere aspecten van de forensische zorg zoals die bij de kliniek plaatsvindt.

De cliënten in Boschoord worden behandeld voor probleemgedrag, er wordt hen houvast en duidelijkheid geboden en ze worden intensief begeleid op weg naar zo veel mogelijk zelfregie in hun leven. Het geleerde wordt na inschatting van de risico’s getoetst op het eigen terrein. Daarna wordt geoefend in de samenleving.

Na de presentatie volgt een rondleiding door FPK de Beuken (gesloten afdeling), afdeling ’t Wold (besloten afdeling), een wandeling over het terrein en er worden werkplaatsen bezocht waar cliënten diverse producten maken.

Het programma van FPK De Beuken is binnenkort ook te vinden op www.trajectum.nl

Inschrijving

Inschrijven voor de open dag is verplicht en kan van maandag 17 februari 8.00 uur tot en met zondag 1 maart via www.tbsnederland.nl. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. Om bezoekers aan te melden, heeft u van alle bezoekers de nummers van hun legitimatiebewijs, hun adresgegevens en geboortedatum nodig.