Creëer extra ruimte in je woning met deze tips

Aangeboden door: Dakkappel-Weetjes.nl

Heb je kinderen of heb je een huis dat gewoon aan de kleine kant is? Het zijn allemaal redenen waarom je misschien graag wat extra ruimte wilt hebben. Dan is het verstandig om na te denken over het creëren van extra ruimte in je woning. Met deze tips zorg je er eenvoudig voor dat je weer heerlijk woont in je eigen huis.

Uitbreiden

Je woning uitbreiden is vaak de eenvoudigste manier om voor extra ruimte in je huis te zorgen. Plaats bijvoorbeeld een serre die dienst kan doen als werkkamer, of maak een extra slaapkamer op zolder. Een dakkapel is dan vaak de beste keuze. Zo is een dakkapel zijn prijs dubbel en dwars waard. Een dakkapel geeft namelijk niet alleen meer ruimte en licht, het verhoogt ook de waarde van je huis. Wanneer je de dakkapel bovendien laat plaatsen door een specialist heb je er totaal geen omkijken naar.

Elke ruimte benutten

Is uitbreiden geen optie? Probeer dan ruimte te besparen. Zo creëer je veel opbergruimte met multifunctionele meubels. Denk daarnaast ook eens aan een kast onder de trap, een bed met lades en een opbergruimte in de meterkast. Kijk eens goed rond in huis, en laat je creativiteit de vrije loop. Heb je een hoog plafond? Dan is een tweede etage, voor bijvoorbeeld je bed, een originele en ruimtebesparende oplossing.

Kasten slim inrichten

Kasten zijn je beste vriend als je meer ruimte nodig hebt. In kasten berg je namelijk veel spullen op. Richt je kasten wel slim in, bijvoorbeeld door gebruik te maken van organizers. Vergeet daarnaast niet dat je tot het plafond spullen kunt plaatsen. Tot slot zijn planken in de kast heel praktisch, maar voorkom dat je te veel gaat stapelen. Maak liever een tussenschot of een extra plankje voor meer stabiliteit.

Maak gebruik van trucjes

Ook na het toepassen van deze tips kan je huis vrij vol en druk blijven ogen als je veel spullen hebt. Maak daarom gebruik van slimme trucjes om je woning optisch groter te laten lijken. Zorg bijvoorbeeld voor veel licht, gebruik lichte kleuren en plaats spiegels. Daarnaast helpt het natuurlijk als je drukke printjes vermijdt en je huis zo opgeruimd mogelijk houdt.