Wanneperveen verrast door brief over zonnepark

Wanneperveen - Powerfield, één van de grootste ontwikkelaars van zonneparken in Nederland, heeft plannen voor een zonnepark ten noorden van de Veneweg. Diverse bewoners van de Veneweg kregen deze week een brief in de bus van het Groninger bedrijf. Tot grote verrassing van het dorpsbelang. „Want wij wisten nog nergens van”, reageert voorzitter Dennis Hoorn.

Ineens vonden de bewoners van de Veneweg in Wanneperveen deze een brief in de bus van Powerfield. In die brief laat de ontwikkelaar van zonneparken weten plannen te hebben voor een zonnepark in Wanneperveen. De precieze locatie: ten noorden van de Veneweg, aan weerszijde van de Brugjesgracht.

Informatiebijeenkomst

In de brief worden bewoners uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 19 februari in de achterzaal van Ribhouse Big Texas. „Tijdens deze informatieavond zullen wij u informatie verschaffen over het idee, landschappelijke inpassing, de procedures en de mogelijkheden voor (financiële) participatie.”

Hoorn wil eerst aanhoren wat Powerfield te melden heeft. „Pas dan kunnen we er als dorpsbelang echt iets van vinden.” Hoe groot het zonnepark moet worden, wil Powerfield nog niet zeggen. „Eerst willen we de bewoners bijpraten tijdens de informatieavond”, reageert projectmanager Jeffrey Janssen. De gemeente Steenwijkerland bevestigt dat Powerfield bezig is met het ontwikkelen van een zonnepark.