Gefrustreerde Ruiner dreigt strot ex door te snijden: celstraf geëist

,,Als ik moet betalen morgen, is het gebeurd met haar. Dan snijd ik haar strot eraf.” Wegens deze videoboodschap over zijn ex is tegen een 41-jarige man uit Ruinen 240 dagen gevangenisstraf geëist.

De man stuurde vorig jaar juni het zelfgemaakte filmpje met die boodschap over zijn ex-vriendin naar zijn reclasseringsbegeleider. Hij stond op een treinspoor en dreigde ook zichzelf iets aan te doen. Na die ernstige bedreiging stopte hij een maand later een groot keukenmes onder de ruitenwisser van haar auto.

De officier van justitie eiste dinsdag in de rechtbank in Assen een gevangenisstraf voor die bedreigingen, waarvan 153 dagen voorwaardelijk. Daarnaast wil ze dat hij het contact- en straatverbod dat hij al heeft de komende drie jaar houdt en zich laat behandelen voor zijn drankverslaving.

Oorsuizen en paniekaanvallen

De relatie van het stel, dat in Hoogeveen woonde, werd eind 2018 na zo’n 2,5 jaar verbroken. Volgens de verdachte weigerde zijn ex zijn spullen terug te geven en dreigde ze dat hij hun dochtertje van een paar maanden oud nooit meer te zien kreeg.,,Het was allemaal frustratie”, erkende de man uit Ruinen. Volgens hem maakte zijn ex er een puinhoop van thuis en wilde zij verhuizen, waardoor hij veel stress kreeg. Hij kreeg last van oorsuizen en paniekaanvallen, legde hij uit. ,,Als zij gewoon mijn spullen had teruggegeven was dit nooit gebeurd.”

‘Nooit meer samenwonen’

Hij bekende de bedreigingen en ook het vernielen van verlichting en een klok van de vrouw. In totaal heeft hij 87 dagen vastgezeten en sindsdien is hij voorwaardelijk vrij met een enkelband. Hij wordt inmiddels behandeld en drinkt niet meer. Als het aan de officier ligt hoeft hij niet meer terug de cel in als hij zich aan alle voorwaarden houdt.De man is tien jaar geleden ook veroordeeld voor geweld in een relatie. ,,Hoe ik dat in de toekomst ga voorkomen? Ik ga nooit meer samenwonen”, zei hij beslist. ,,Daar ben ik gewoon niet geschikt voor.”Op 25 februari volgt de uitspraak.