TerraStart helpt Darnell (23) aan felbegeerde baan

Ruinen - Officieel zou hij nooit bij een commercieel bedrijf kunnen werken. De 23-jarige Darnell Breget uit Beilen was voorbestemd om een groot deel van zijn leven te slijten op een zorgboerderij als dagbesteding. Tot hij met TerraStart en de firma Van Regteren in Ruinen kennismaakte.

In plaats van een plekje in de computers van het UWV, heeft Darnell nu een vaste baan bij Van Regteren Groenvoorzieningen. Tot volle tevredenheid van werknemer én werkgever. TerraStart help mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk en heeft daar tot nu veel succes mee. „De groep van Darnell telt negen personen en zeven hebben al een baan. In een tropische kas, op een golfbaan, bij een hovenier en hier bij Van Regteren”, vertelt een trotse Nadia Dekker. Zij is jobcoach voor TerraStart en de schakel tussen leerling en bedrijf. „De groep krijgt les bij Wildlands in Emmen, waar ze kunnen oefenen in de groenvoorziening om in de hovenierswereld te kunnen werken. Het zijn jongeren die niet in het regulier onderwijs passen. De opleiding biedt geen rekenen en Nederlands, maar praktijkvakken over bijvoorbeeld het plantenleven. Ze kunnen een bosmaaiercertificaat halen, maar ook hun VCA-certificaat voor de veiligheid, gezondheid en milieu.”

Bij Van Regteren is Darnell assistent-hovenier, maar de variëteit van de klussen is groot bij het Ruiner bedrijf. Wanneer hij een MBO-opleiding zou volgen, kan de Beilenaar ook hovenier worden. „Maar die ambitie heb ik niet, ik volg liever losse cursussen. Zo ben ik nu bezig met het tractorrijbewijs, stap-voor-stap kan ik zo bijleren”, zegt de 23-jarige er over.

Louter positief

Hij heeft zo’n zes jaar op zorgboerderij Refaja in Echten gewerkt, maar na zijn stage bij Van Regteren wist hij zeker dat hij dáár wel een vaste baan wilde. Herbert van Regteren is louter positief over zijn nieuwe werkpaard. „Het is een man met grote verantwoordelijkheid. Hij wilde het liefst direct alle dagen aan het werk. Die gretigheid zag je al snel en hij is hier snel volwassen geworden”, glimlacht Herbert.

Zijn eerste salaris, zijn eerste kerstpakket en afwisselend werk: Darnell geniet van zijn nieuwe leven.

Hij was afgelopen zomer in Meppel te vinden bij de onkruidbestrijding, waar met heet water het onkruid op met name de trottoirs te lijf werd gegaan. „Ik heb daar soms wel 8 kilometer per dag gelopen, maar het was weer eens wat anders.” Hij droeg ook al zijn steentje bij in de calamiteitendienst. „Als er wat aan de hand is op de snelwegen, wordt ons calamiteitenteam opgeroepen om bijvoorbeeld het verkeer te regelen en afzettingen te plaatsen. Dat past mooi in de liefde die Darnell heeft voor de brandweer”, lacht Herbert. In Beilen volgde hij het wel en wee van de brandweer op de voet, waarbij hij veelvuldig op locatie was te vinden met een camera in de hand. Die tijd is er nu niet meer, maar dit is nog mooier.

Darnell heeft zelfs al nuttige tips aan zijn collega’s bij Van Regteren kunnen geven, wat hij geleerd had. „Hij durft het wel te zeggen. We hebben hier normaal gesproken te maken met jongens die klaargestoomd worden voor de grote wereld, we hebben hier gemiddeld 8 stagiaires per jaar via de BOL of BBL. Over Darnell hebben we wel twee keer moeten nadenken, hij had een iets ander vertrekpunt en dat vergt een andere aanpak. In het sollicitatiegesprek had hij al een goed praatje, sterk is ook dat hij hier graag stage wilde lopen. In plaats van dat hij zei nog op zoek te zijn naar een stageadres”, stelt Herbert vast. „Darnell heeft zich enorm goed ontwikkeld in het afgelopen jaar. Zijn goede motivatie is de sleutel, hij is trots om hier te werken”, vult Nadia aan.

Het UWV is ook blij met TerraStart en met Nadia als jobcoach. „Ik kom hier regelmatig even kijken, dan hebben we even overleg met Herbert erbij. In sommige gevallen blijf ik nog heel lang begeleider", vertelt Nadia. Herbert knikt: „het is wel goed voor Darnell om iemand anders te hebben dan zijn moeder, waar hij mee kan praten.”

Voorbeeld

Nadia merkt op dat haar pupil geen intensieve begeleiding meer nodig heeft. „Darnell is een voorbeeld voor andere bedrijven, om mensen als hij een goede plek in de maatschappij te geven, daar doen we het voor. En dat kan ook bij een regulier loonbedrijf of hovenier”, benadrukt Herbert.